Menu
©
Nieuws

Onthuld: De schokkende waarheid achter Leclerc's mysterieuze crash tijdens de Braziliaanse Grand Prix!

9 reacties | 2724x gelezen
05-11-2023 22:28

ewald | Ferrari heeft bevestigd dat de crash van Charles Leclerc tijdens de formatieronde in Interlagos op zondag buiten zijn macht lag. Charles Leclerc betreurde zijn pech na de crash tijdens de formatieronde in Interlagos. Het team bevestigde dat het incident op zondag volledig buiten zijn controle lag.

Bron: X (Voorheen twitter)

Oorzaken en reacties op de crash Leclerc raakte in een spin en belandde in de barrières bij Ferradura terwijl de coureurs zich voorbereidden op de start van de Grand Prix van Sao Paulo. De Ferrari-coureur betreurde zijn ongeluk nadat hij aanvankelijk dacht dat een hydraulisch defect hem had getroffen. Een radiobericht van de Monegaskische coureur volgde: "Ik ben de hydraulica verloren. Waarom heb ik zoveel pech. Waarom heb ik zoveel pech!" Leclerc deelde later online dat het voor hem pijnlijk was om helemaal niet aan de race deel te nemen, terwijl teamgenoot Carlos Sainz zich op zondag opwerkte naar de top zes na meerdere inhaalacties.

Verklaringen van het Ferrari-team Na een overwinningloze periode in de Formule 1 sinds Oostenrijk vorig jaar, was Leclerc erop gebrand om Max Verstappen in Interlagos uit te dagen na een startplek op de eerste rij. Na zijn crash heeft Ferrari de redenen erachter bevestigd. "Een echt zware tegenvaller voor @charles_leclerc", plaatste Ferrari op X (voorheen Twitter). "Tijdens de formatieronde ondervond Charles een probleem met een van onze autosystemen, wat leidde tot een verlies van hydraulische toevoer, wat betekent dat hij geen stuurbekrachtiging en geen versnellingsbakcommando had. "Helaas betekende dit dat hij niets kon doen om de auto te besturen en te voorkomen dat hij in de muur spinde."

De vooruitzichten voor Ferrari Na drie lange weken zullen we onze batterijen opladen en ons richten op een sterke afsluiting van het seizoen 2023. Ondanks de tegenslag voor Leclerc zal het Ferrari-team enigszins getroost zijn door het feit dat Sainz's P6-finish betekende dat ze Mercedes met enkele punten konden inhalen in het constructeursklassement, waardoor de strijd voor de tweede plaats in dat kampioenschap voortduurt in de laatste twee races van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;