Menu
© Mercedes
Nieuws

Onthuld: Het verborgen geheim achter Lewis Hamilton's controversiële start bij de Braziliaanse Grand Prix!

9 reacties | 2048x gelezen
05-11-2023 20:38

ewald | Tijdens de Braziliaanse Grand Prix viel het veel toeschouwers op dat Lewis Hamilton enige beweging in zijn gridpositie toonde net voordat de lichten uitgingen. Deze beweging zorgde voor een stroom van reacties op sociale media, waarin gesuggereerd werd dat de zevenvoudig wereldkampioen te vroeg gestart zou zijn.

Bron: Formule1nieuws

Een voorsprong tijdens de start
Lewis Hamilton, bekend om zijn vaardigheden op de baan, maakte een indrukwekkende start tijdens de Braziliaanse Grand Prix. Hij passeerde direct de Aston Martins voor hem, wat hem een plek in de top drie opleverde. Deze fenomenale start vond plaats voor de rode vlag onderbreking.

Beschuldigingen van een 'jumpstart'
Na het observeren van de Mercedes-beweging vlak voor het doven van de rode lichten, speculeerden veel kijkers dat dit een 'jumpstart' was. Dit deed denken aan een soortgelijke situatie met Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2020.

De uitleg van de FIA
Ondanks de roering op sociale media, kozen de FIA-stewards ervoor om de start van Hamilton niet verder te onderzoeken. De Britse coureur had namelijk de witte lijn aan de voorkant van zijn gridpositie niet overschreden, waardoor de sensoren voor vroegtijdig starten niet geactiveerd werden. Deze procedure en regels zijn al jarenlang ongewijzigd en zijn duidelijk omschreven in de sportregulaties. Elk voertuig is uitgerust met een transponder die, in combinatie met een sensor in het asfalt, bepaalt of er te vroeg is gestart.

Resultaat van de race
Ondanks zijn voortreffelijke start, kende Hamilton een minder succesvolle herstart en een gebrek aan snelheid tijdens de race. Dit resulteerde in een achtste plaats aan het einde van de race en hij verloor daarmee terrein aan Sergio Perez in het coureurskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;