Menu
© Mercedes
Nieuws

Crisis bij Mercedes? Russell's abrupte exit onthult grotere problemen!

9 reacties | 14296x gelezen
05-11-2023 20:22

ewald | Het was een sombere zondag voor Mercedes tijdens de Grand Prix van Brazilië. George Russell moest de race vroegtijdig staken vanwege een probleem met de krachtbron.

Bron: Formule1nieuws

Een zeldzaam podium voor Russell in 2023
In 2023 heeft George Russell slechts één keer het podium bereikt. Het weekend van de Braziliaanse Grand Prix werd gekenmerkt door tegenslagen voor Mercedes. Tijdens de Grand Prix op zondag moest Russell vroegtijdig de race verlaten vanwege een dreigend risico op een falende krachtbron. De zaterdagse sprint op het circuit van Interlagos was een zware beproeving voor Mercedes. Zoals teambaas Toto Wolff opmerkte, hadden de W14's, bestuurd door Russell en Lewis Hamilton, moeite met de levensduur van de Pirelli-banden. Hamilton beschreef het gevoel in de auto als "verschrikkelijk" en voorzag een zware Grand Prix. Zijn voorspelling kwam uit.

Krachtbronproblemen voor Russell in een tegenvallende race
Net als in de sprint had Mercedes moeite om hun positie te behouden naarmate de race vorderde. Ze vochten tegen Alpine terwijl Aston Martin en de enige overgebleven Ferrari van Carlos Sainz uit het zicht verdwenen. Russell was al teleurgesteld over het gebrek aan teamorders van Mercedes voor Hamilton. Zijn middag werd nog erger toen hem werd opgedragen de auto terug te trekken. Mercedes bevestigde later dat stijgende olietemperaturen in de krachtbron hen tot die beslissing hadden gebracht. Er zou een falen van de krachtbron zijn opgetreden als Russell was doorgegaan. "Russell stopte vanwege een te hoge en stijgende olietemperatuur in de krachtbron," bevestigde Mercedes. "Risico op direct falen." Hamilton eindigde slechts als achtste, wat het team weinig troost bood na zo'n weekend.

Andere uitvallers tijdens de race
Russell was niet de enige coureur die de finishvlag niet haalde. Charles Leclerc van Ferrari viel uit tijdens de opwarmronde door een hydraulisch probleem. Ook beide Alfa Romeos, bestuurd door Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, en Alex Albon en Kevin Magnussen, haalden de finish niet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;