Menu
© Red Bull
Nieuws

Verstappen onthult schokkend gevaar van nieuwe F1-regel: Kunnen coureurs nog wel veilig racen?

9 reacties | 923x gelezen
05-11-2023 17:40

ewald | In een recente ontwikkeling in de wereld van de Formule 1 heeft Max Verstappen zijn zorgen geuit over een nieuwe regel betreffende de pituitgang. De Nederlandse coureur beschreef de verandering als "extreem gevaarlijk" en "absoluut verschrikkelijk".

Bron: Formule1nieuws

Nieuwe pituitgangsregel onder vuur Tijdens de vorige race in Mexico ontstond er ophef toen veel coureurs stopten in de pitstraat om een gat te creëren met de auto voor hen. Dit was een reactie op een nieuwe richtlijn van de racedirecteur, bedoeld om gevaarlijke situaties te voorkomen met langzame auto's in de laatste bochten terwijl anderen een snelle ronde probeerden te voltooien.

Verstappen's bezorgdheid Echter, volgens Verstappen heeft dit geleid tot nieuwe risico's. Als reactie op de problemen in Mexico heeft de racedirecteur nu een regel ingesteld dat coureurs niet mogen stoppen in de pitstraat. In plaats daarvan moeten ze een gat creëren bij de pituitgang. Echter, om andere coureurs die niet willen wachten niet te blokkeren, moeten ze helemaal naar links verplaatsen. Dit resulteerde in enkele bijna-botsingen. Verstappen, die de poleposition had, zei: "Op dit circuit heb je een vrij lange pituitgang met muren. Maar op sommige andere circuits rijd je heel langzaam een rechte lijn op waar mensen je met meer dan 300 km/u passeren."

Teamgenoot Perez heeft een andere mening Zijn teamgenoot, Sergio Perez, had een andere kijk op de situatie. De Mexicaanse coureur was blij dat de wedstrijdleiding consequent was en de coureurs die niet naar links gingen bestrafte. Hij benadrukte het belang van het volgen van de regels en prees de stewards voor hun beslissing.

Toekomst van de regel Volgens rapporten zal de Formule 1 deze nieuwe regel blijven hanteren voor de laatste twee races van het seizoen. De FIA is van mening dat de regel een verbetering is, ondanks de gemengde feedback van de coureurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;