Menu
© Mercedes
Nieuws

De reactie van Lewis Hamilton op de W14: "Ik ben er klaar mee

9 reacties | 1062x gelezen
05-11-2023 11:10

ewald | Lewis Hamilton heeft na zijn teleurstellende zevende plaats in de Sprint van de Braziliaanse Grand Prix uitgesproken dat hij blij zal zijn als hij de W14 achter zich kan laten. Ondanks veelbelovende resultaten in de Verenigde Staten en Mexico, waar hij op het podium finishte, kwam Mercedes naar Interlagos met de hoop Max Verstappen te kunnen verslaan. Echter, na de Sprint op zaterdag, bleek die hoop ijdel

Bron: Formule1nieuws

Teleurstellende resultaten in Brazilië
Na de race op zaterdag verloren Hamilton en zijn teamgenoot George Russell flink terrein. Russell, die even op de tweede plek reed, eindigde als vierde, meer dan 25 seconden achter de winnende Verstappen. Hamilton zelf eindigde zelfs nog 10 seconden later, op de zevende plek. Russell merkte op dat de auto's voor hem "erg snel" waren. Hamilton, aan de andere kant, werd zelfs ingehaald door de AlphaTauri van Yuki Tsunoda.

Hamilton's ongenoegen over de W14
"It was horrible. It was not enjoyable whatsoever," zei Hamilton na de race. Hij beschreef dat hij vanaf het begin moeite had met de auto. Dit jaar, met nog maar een paar races te gaan met de W14, is Hamilton opgelucht dat hij deze auto snel achter zich kan laten. "De laatste paar races dachten we dat we vooruitgingen," zei hij. "Maar dan kom je op een ander circuit en dan heb je de slechtste bandenslijtage in tijden."

Uitzicht op de rest van het seizoen
Na zijn teleurstellende resultaat in de Sprint vertelde Hamilton de media dat hij niet verwacht dat Mercedes in staat zal zijn om op zondag voor de overwinning te vechten. "We gaan zeker niet winnen," verklaarde hij. Volgens Hamilton ligt dit aan de auto. "Onze auto heeft te veel luchtweerstand," zei hij. "Onze vloer is niet zo sterk als bijvoorbeeld die van Red Bull, dus we moeten een grote vleugel hebben en daardoor zijn we traag op het rechte stuk."

Blik op de toekomst
Na Brazilië heeft Mercedes nog twee Grand Prix te gaan met de W14. De Formule 1 vertrekt naar Las Vegas en het seizoen wordt afgesloten in Abu Dhabi.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;