Menu
© Mercedes
Nieuws

Wat ging er mis voor Hamilton in Brazilië? Ontdek het schokkende verslag!

9 reacties | 6597x gelezen
04-11-2023 22:40

ewald | De beroemde Formule 1-coureur, Lewis Hamilton, heeft zijn zorgen geuit over de Braziliaanse Grand Prix. Volgens hem voelde de Mercedes "verschrikkelijk" aan tijdens de 24-ronden sprint.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes worstelt in Brazilië
Het begin van de race was positief voor Hamilton. Hij startte vanuit de vijfde positie en wist snel de Red Bull-coureur Sergio Perez in te halen. Helaas voor Hamilton keerde het tij snel. Perez haalde hem weer in en niet veel later wist ook Ferrari's Charles Leclerc hem te passeren. Daarnaast zakte Hamilton nog verder terug toen Yuki Tsunoda van AlphaTauri hem inhaalde, wat resulteerde in een teleurstellende zevende plaats voor de sprint.

Onduidelijkheden rond de W14-prestaties
Hoewel Mercedes niet uitblonk tijdens de enkele ronde op het Interlagos-circuit, was er meer hoop tijdens de race. De W14 heeft over het algemeen sterkere prestaties in de race, maar dit kwam in de sprint niet naar voren. Zijn teamgenoot George Russell, die ook in de W14 reed, had eveneens een moeilijke race. Russell werd opnieuw ingehaald door Lando Norris en Perez, wat aantoonde dat de Mercedes-coureurs het moeilijk hadden om in de race te blijven.

Hamilton's reflectie op de race
“Het was verschrikkelijk”, verklaarde Hamilton na de race aan Sky F1 over zijn ervaring in de W14 tijdens de sprint. “Ik had een goede start, maar daarna worstelde ik enorm met de balans van de auto. Ik had constant te maken met onderstuur en plotselinge overstuur.” Hij voegde eraan toe dat zijn banden aan het einde van de race op waren en hij niet zeker wist hoe hij dit voor de volgende dag zou kunnen verbeteren.

Met dit in gedachten verwacht Hamilton niet dat de Grand Prix een positieve ervaring voor hem zal zijn. Hij concludeerde dat er ergens een verkeerde beslissing is genomen met betrekking tot de afstelling van de auto. “Het wordt morgen een lange middag. Ik vermoed dat ik de verkeerde setup heb gekozen. Ik zal morgen zo hard mogelijk vechten, maar winnen zit er niet in. Ik zal proberen mijn banden morgen beter te beheren.”

Invloed op het kampioenschap
Deze race kan van cruciaal belang zijn voor Hamilton's kansen om Perez uit te dagen voor de tweede plaats in het coureurskampioenschap. Met Perez die zijn voorsprong op Hamilton lichtjes vergroot heeft met een derde plaats in de sprint, is het verschil nu 24 punten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;