Menu
© Pirelli
Nieuws

Ferrari past rijhoogte SF-23 aan voor de Braziliaanse Grand Prix

9 reacties | 1043x gelezen
04-11-2023 11:56

ewald | Ferrari heeft besloten om de rijhoogte van hun SF-23-wagens te verhogen voor de Braziliaanse Grand Prix. Dit besluit is genomen om een herhaling van de situatie in Austin te voorkomen, waar Charles Leclerc en zijn wagen werden gediskwalificeerd.

Bron: Formule1nieuws

Verhoogde rijhoogte om diskwalificatie te vermijden
In Austin hadden Ferrari en Leclerc te maken met een diskwalificatie na een probleem met de skid van de wagen. Na intensief onderzoek en evaluatie heeft de Scuderia besloten om de rijhoogte van hun SF-23-wagens te verhogen voor de race in Brazilië. Dit zorgt ervoor dat het team zich aan de regelgeving houdt en het risico op diskwalificatie minimaliseert.

Een reactie op de Sprint-format in Formule 1
Dit weekend is het laatste Sprint-evenement van het Formule 1-seizoen. Teams hebben slechts één oefenuur op vrijdag om de optimale afstelling van hun wagens te vinden. Ferrari geloofde dat ze dit tijdens de laatste Sprint in de Verenigde Staten hadden bereikt, maar na de race werden problemen ontdekt. Zowel Ferrari als Mercedes werden getroffen door diskwalificaties vanwege problemen met de skid, waarbij de bulten op het Circuit of the Americas en het Sprint-formaat als oorzaak werden aangewezen.

Interlagos: Een uitdaging op zich
Het circuit van Interlagos staat bekend om zijn oneffenheden, wat extra uitdagingen met zich meebrengt voor de teams en coureurs. Gezien de problemen in Austin neemt Ferrari het zekere voor het onzekere om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw worden geconfronteerd met dergelijke problemen.

Reactie van Ferrari's sportief directeur
Diego Ioverno, de sportief directeur van Ferrari, lichtte toe: "In Austin werden we verrast. We hebben het hele weekend geëvalueerd en begrepen wat we anders hadden kunnen doen. We willen het gevoel van diskwalificatie niet opnieuw ervaren. Anderen hebben het beter gedaan, en daarvan moeten we leren en verder gaan. Ik kan garanderen dat we in Brazilië aan de veilige kant zitten."

Prestaties tijdens de kwalificatie
Ondanks de aanpassingen wist Charles Leclerc zijn SF-23 op de tweede plaats te kwalificeren, terwijl Carlos Sainz de zevende tijd neerzette. Een onverwachte storm zorgde echter voor een vroegtijdig einde van de kwalificatiesessie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;