Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko schokt F1-wereld: De waarheid achter zijn beslissing om bij Red Bull te blijven!

9 reacties | 4344x gelezen
04-11-2023 11:47

ewald | Helmut Marko, de senior adviseur van Red Bull, heeft naar verluidt een aanbod afgeslagen om over te stappen naar een concurrerend Formule 1-team. Het bericht komt op een moment dat Red Bull Racing zich opnieuw heeft gevestigd als de dominante kracht op de Formule 1-grid.

Bron: BusinessF1 Magazine

De indrukwekkende reeks van Red Bull in F1 2023
Dankzij hun RB19-challenger heeft Red Bull Racing een indrukwekkende 18 grand prix-overwinningen behaald uit de 19 beschikbare races. Max Verstappen, die op weg is om drievoudig wereldkampioen te worden, heeft 16 van deze overwinningen voor zijn rekening genomen, waarmee hij zijn eigen record verbreekt voor de meeste overwinningen in één seizoen.

Kernfiguren achter het succes van Red Bull
Red Bull Racing is gebouwd op de fundamenten van enkele langdurige sleutelfiguren. F1-ontwerpicoon Adrian Newey is er sinds 2006, net als sportdirecteur Jonathan Wheatley. Teamdirecteur Christian Horner en Marko zijn er vanaf het allereerste begin. Ondanks het aanbod aan Marko om over te stappen, blijft hij trouw aan het team dat hij vanaf het begin heeft gediend.

De poging om Marko weg te lokken
Volgens een rapport van BusinessF1 Magazine heeft een rivaliserend team geprobeerd de stabiele basis van Red Bull Racing te verstoren door de diensten van Marko aan te bieden. Bronnen dicht bij de 80-jarige Oostenrijker hebben naar verluidt bevestigd dat dit het geval was. Echter, Marko heeft het aanbod 'beleefd' afgeslagen, in de overtuiging dat rivalen minder geïnteresseerd zijn in zijn vaardigheden en meer in zijn kennis van wat het dominante Red Bull Racing-team zo succesvol maakt.

Toekomstplannen van Marko bij Red Bull
Marko, die ook dient als de directe baas van het Red Bull junior driver-programma, heeft onlangs gesproken over zijn toekomst bij het team. Dit kwam nadat hij geruchten moest ontkennen over een ruzie met Horner. "Ik heb een contract tot het einde van volgend jaar," verklaarde Marko. "Wanneer en hoe ik stop, wanneer het voorbij is, dat beslis ik en niet bijvoorbeeld de heer Horner."

Wat staat er nog op het spel voor Red Bull in F1 2023?
Niet alle zaken zijn geregeld voor Red Bull in F1 2023. Ze strijden om Sergio Perez terug in vorm te brengen om P2 in het coureurskampioenschap veilig te stellen, aangezien Red Bull nog nooit een één-twee finish heeft behaald.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;