Menu
© Mercedes
Nieuws

Verstappen schudt Mercedes wakker: onthult grootste zwakte tijdens de Braziliaanse storm!

9 reacties | 10370x gelezen
03-11-2023 22:48

ewald | Tijdens de intense weersomstandigheden van de Braziliaanse Grand Prix onthulde Max Verstappen een zwak punt van het Mercedes-team: hun aanpassingsvermogen.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes onder druk door Verstappen in Brazilië
Toto Wolff, teambaas van Mercedes, gaf toe dat zijn team niet "adaptief" genoeg was tijdens de onvoorspelbare weersomstandigheden in Brazilië. Hoewel de regen tijdens Q1 en Q2 niet doorzette, voorspelden de radars een zware regenbui tijdens Q3. De coureurs hadden hierdoor slechts tijd voor één ronde voordat het noodweer toesloeg.

Verstappen toont superioriteit
De kwalificatiesessie werd stilgelegd toen regen, donder en bliksem het circuit teisterden. Dit leidde zelfs tot het instorten van een tribunedak bij de laatste bocht.

Gelukkig bleef iedereen ongedeerd. Verstappen liet echter zijn behendigheid zien aan het begin van Q3 toen hij de langzaam rijdende Mercedes-coureurs bij de pituit inhaalde. Deze voorsprong bleek cruciaal voor de uitslag van de enige ronde tijdens Q3.

Reactie van Wolff
“We zagen de kleine verschillen in out-laps en temperaturen en we waren niet adaptief genoeg,” zei Wolff tegenover Sky F1. Hij merkte op dat zowel de Aston Martins als Verstappen onmiddellijk na het verlaten van de garage stormden, wat resulteerde in de snelste tijden.

Aston Martin en Red Bull domineren
Met Lance Stroll van Aston Martin die vanaf P3 start en Fernando Alonso vanaf P4, was het duidelijk dat Mercedes onder druk stond. Sky F1-analist Karun Chandhok gelooft echter dat Mercedes tijdens de race sterker zal presteren, ondanks de tegenvallende kwalificatie.

Huidige positie in het kampioenschap
Lewis Hamilton staat 20 punten achter op Red Bull-coureur Sergio Perez, die de Braziliaanse GP vanaf P9 start, in de strijd om de tweede plaats in het rijderskampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;