Menu
© Pirelli
Nieuws

George Russell betrokken bij FIA-onderzoek tijdens Braziliaanse Grand Prix

9 reacties | 1193x gelezen
03-11-2023 22:27

ewald | George Russell is één van de drie coureurs die in spanning afwachten op bevestiging van hun startpositie voor de Braziliaanse GP, vanwege lopende onderzoeken naar belemmering.

Bron: Formule1nieuws

Onderzoek naar pitlane incidenten
Tijdens de Grand Prix in de Verenigde Staten en Mexico waren er gevallen waarin coureurs tot stilstand kwamen in de snelle rijstrook van de pitstraat om een gat te creëren naar auto's op de baan, zonder de maximaal toegestane out-lap tijd te overschrijden. Dit leidde echter tot belemmering voor de auto's erachter. FIA race director Niels Wittich heeft in zijn evenementnotities benadrukt dat elke coureur die stopt in de snelle rijstrook zal worden aangemerkt als “onnodig langzaam rijden”. Dit heeft het probleem echter niet volledig verholpen.

Russell en Alpine-coureurs onder de loep
Mercedes-coureur George Russell en de Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly zullen allemaal voor de stewards verschijnen vanwege vermeende gevallen van belemmering bij de pituitgang. Tijdens de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix zagen we diverse coureurs die zeer langzaam door de pituitgang reden terwijl ze de baan opgingen. Dit dwong de snellere coureurs erachter om hen te ontwijken, indien mogelijk.

Volgende stappen in het onderzoek
Hoewel de coureurs niet stopten in de snelle rijstrook, zag de kwalificatie voor de Braziliaanse Grand Prix verschillende coureurs zeer langzaam door de pituitgang rijden, wat de snellere coureurs erachter dwong om hen te ontwijken. Er wordt meer informatie verwacht over dit lopende onderzoek.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;