Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton doorbreekt de stilte: De waarheid achter het 'zero-pod' schandaal bij Mercedes!

9 reacties | 37444x gelezen
03-11-2023 10:43

ewald | Lewis Hamilton heeft tegengesproken dat Mike Elliott, die eerder deze week het team verliet, verantwoordelijk was voor het miskende 'zero-pod' concept.

Bron: Formule1nieuws

Hamilton spreekt zich uit over het 'zero-pod' concept
Het gerucht ging dat de voormalige technisch directeur van Mercedes, Mike Elliott, verantwoordelijk was voor het controversiële ‘zero-pod’ concept. Dit unieke design maakte zijn debuut toen de Formule 1 het ground-effect aerodynamische tijdperk in 2022 inging, en het was Mercedes die iedereen verraste met dit nieuwe concept. Velen dachten dat Mercedes hiermee de concurrentie te slim af was, of dat ze een fout hadden gemaakt.

De uitdagingen van het 'zero-pod' concept
Hoewel Mercedes slechts één race won met de W13 aan het einde van het seizoen, was het voor velen een verrassing dat Mercedes het concept doortrok naar dit jaar's kampioenschap. Hamilton uitte zijn zorgen en gaf aan problemen met de auto te hebben gemeld, maar voelde dat er niet naar hem werd geluisterd. Mercedes lag ver achter op de indrukwekkende Red Bull RB19. Echter, tijdens de Grand Prix van Monaco nam Mercedes afscheid van het zero-pod ontwerp ten gunste van een robuuster design. Deze aanpassing, samen met andere veranderingen, zorgde voor een merkbare prestatieverbetering.

Elliott en de rol van het team
Met het vertrek van Elliott uit het team, slechts zes maanden nadat hij niet langer de technisch directeur was, werd gesuggereerd dat hij de "verdediger" was van het mislukte zero-pod concept. Hamilton heeft dit echter ontkend. "Wat we moeten onthouden is dat niets te wijten is aan één persoon. We doen alles als een team", vertelde Hamilton aan Sky Sports F1. "Er zijn zoveel bewegende delen in de fabriek, dus er is niet één individu verantwoordelijk voor waar we zijn, het is een collectieve inspanning."

Mike Elliott's bijdrage aan Mercedes
Elliott's vertrek betekende het einde van zijn 11-jarige dienstverband bij Mercedes, waar hij een cruciale rol speelde in de succesjaren van het team. "Ik vind het zeker jammer om Mike te zien vertrekken", voegde Hamilton toe. "Ik ken hem al van mijn McLaren-dagen. Ik heb altijd fijn samengewerkt met hem in dit team. Hij is een zeer intelligent individu." Hamilton benadrukte dat Elliott's beslissing om verder te gaan respect verdient en dat hij veel succes wenst in zijn toekomstige uitdagingen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;