Menu
© Pirelli
Nieuws

Christijan Albers over Sergio Perez en Max Verstappen: "Hij is gewoon niet snel genoeg”

9 reacties | 861x gelezen
03-11-2023 09:50

ewald | F1-liefhebbers over de hele wereld volgen de dynamiek binnen het Red Bull Racing-team op de voet, vooral met betrekking tot Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez. Christijan Albers, een voormalig Formule 1-coureur, heeft onlangs zijn mening gegeven over deze interne teamdynamiek.

Bron: Formule1nieuws

Verstappens ongeëvenaarde dominantie
Max Verstappen heeft dit jaar opnieuw bewezen waarom hij als een van de grootste talenten in de F1 wordt beschouwd. Met zijn 16e Grand Prix-overwinning in Mexico heeft hij zijn eigen record van vorig seizoen verbroken. Deze overwinning benadrukte Verstappens dominantie, aangezien hij nu voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap op zijn naam schreef.

Perez blijft achter
Terwijl Verstappen records blijft breken, lijkt Sergio Perez moeite te hebben om het tempo bij te benen. Ondanks dat hij toegang heeft tot alle data van Verstappen, heeft Perez in zijn laatste vijf races het podium niet weten te halen. Lewis Hamilton legt ondertussen de druk op Perez in het gevecht om de tweede plaats in het kampioenschap.

Albers' ongezouten mening
Christijan Albers sprak onlangs met De Telegraaf over de prestaties van Perez. "Ik ben geen fan van Perez", bekende Albers. "Het verschil in kwalificatie is gewoon te groot. Hij heeft alle data van Max tot zijn beschikking, maar verbetert niet gedurende het weekend. Hij is gewoon niet snel genoeg."

Incident tijdens de Mexicaanse Grand Prix
De Mexicaanse Grand Prix had het keerpunt kunnen zijn voor Perez, vooral omdat het zijn thuisrace was. Echter, tijdens een poging om de leiding te nemen, botste Perez met Ferrari-coureur Charles Leclerc, wat leidde tot een vroegtijdige exit voor hem. Albers sprak echter steunend over deze actie van Perez: "Ik vind eigenlijk niet dat hij daar iets verkeerds deed. Natuurlijk stuurde hij te vroeg in, maar hetzelfde deed Lewis Hamilton, een zevenvoudig wereldkampioen, in Qatar."

Op naar de Braziliaanse Grand Prix
Met nog drie races te gaan, heeft Hamilton zijn achterstand op Perez verkleind tot slechts 20 punten. Het belooft een spannend einde van het seizoen te worden voor het Red Bull Racing-team en hun rivalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;