Menu
© Pirelli
Nieuws

Onthullingen van McLaren over de chaos in de Formule 1-pitstraat: Moeten er nu veranderingen komen?

9 reacties | 971x gelezen
03-11-2023 00:17

ewald | McLaren's leidinggevende, Andrea Stella, roept op tot verandering nu het probleem van het hinderen in de pitstraat in de Formule 1 steeds vaker voorkomt. Om de gevaren van langzaam rijdend verkeer tijdens de kwalificatie aan te pakken, is er nu een maximale rondetijd ingesteld die een coureur niet mag overschrijden tijdens een uitrijronde.

Bron: Formule1nieuws

De uitdagingen van de huidige regels
Echter, deze maatregel lijkt te hebben bijgedragen aan een nieuwe reeks onderzoeken door de stewards in Mexico. Max Verstappen, George Russell en Fernando Alonso werden allen opgeroepen vanwege mogelijke belemmeringen in de pitstraat, hoewel het trio later werd vrijgesproken. Verstappen gaf aan de basis voor het onderzoek niet te begrijpen. Volgens hem is door de nieuwe delta-tijd het vasthouden van je positie in de pitstraat de enige manier om ervoor te zorgen dat er een gat is, zonder de tijd te overschrijden.

Reacties uit het paddock
Drievoudig wereldkampioen Verstappen riep op tot een betere oplossing. Stella ondersteunt deze oproep volledig en stelt dat het oneerlijk is voor de coureurs die achter de belemmerende auto zitten. Ferrari-coureur Charles Leclerc steunde ook de oproep tot actie. Hij gelooft dat de huidige regel een oneerlijke "willekeur" toevoegt aan de kwalificatieprocedures. Daarnaast voelde Lando Norris van McLaren dat de situatie die nu door deze maximale rondetijd is gecreëerd, gevaarlijker is dan voorheen.

Verdere stappen
Het valt nog te bezien hoe de regelgeving zich dit weekend zal ontwikkelen, aangezien de Formule 1 aankomt in Interlagos voor de Grand Prix van Brazilië.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;