Menu
© Red Bull
Nieuws

Gaat Sergio Perez Red Bull verlaten in 2024? Wat de geruchten echt zeggen!

9 reacties | 1044x gelezen
02-11-2023 11:04

ewald | Sergio Perez, een prominente naam in de racewereld, staat onder immense druk vanwege zijn recente prestaties in de F1 Drivers' Championship. Hoewel hij met een kleine voorsprong van 20 punten op Lewis Hamilton het kampioenschap ingaat, heeft Max Verstappen, rijdend in dezelfde RB19, de titel gemakkelijk behaald met meer dan het dubbele van de punten van elke andere coureur. Deze discrepantie roept vragen op over de toekomst van Perez bij Red Bull.

Bron: Sky Sports

Geruchten en speculaties rond Perez
Er gaan veel geruchten over de positie van Perez bij Red Bull. Ondanks deze speculaties heeft hij officieel nog steeds de steun van het hoger management om in 2024 en het laatste jaar van zijn contract bij Milton Keynes te blijven. Eén specifiek gerucht suggereert dat Red Bull streeft naar een 1-2 positie in het Drivers’ Championship - iets dat gezien Verstappen's vorm gemakkelijk bereikt had moeten worden.

De rol van Daniel Ricciardo
Met Daniel Ricciardo die terugkeert naar het Red Bull team via AlphaTauri, zijn er speculaties over een mogelijke wissel tussen hem en Perez, vooral als Perez niet in staat is de tweede plaats veilig te stellen. Teamchef Christian Horner heeft echter duidelijk gemaakt dat er geen ultimatum is voor Perez. Desalniettemin suggereert Sky Sports News journalist Craig Slater dat het falen om de tweede positie te behalen Red Bull alle redenen kan geven om een demotie te rechtvaardigen.

Perez's benadering en strategie
Perez's recente acties, vooral zijn poging om de leiding te nemen in Mexico, wat resulteerde in contact met Ferrari's Charles Leclerc, hebben vragen opgeroepen over zijn rijstijl en strategie. Craig Slater reflecteerde hierop door te suggereren dat de externe druk Perez wellicht heeft veranderd als coureur.

Concurrentie van andere teams
Met teams als Aston Martin, Ferrari en McLaren die allemaal strijden om de tweede snelste auto in de F1 te zijn, en met Hamilton die Perez's tweede plaats op de hielen zit, heeft Slater opgemerkt dat een tweede plaats voor Hamilton een grote prestatie zou zijn, gezien zijn zeven wereldkampioenschappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;