Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner vergelijkt de mentaliteit van Max Verstappen met die van Lewis Hamilton

9 reacties | 1793x gelezen
01-11-2023 10:52

ewald | Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, heeft recentelijk een opvallende vergelijking gemaakt tussen de mentaliteit van zijn coureur Max Verstappen en die van Mercedes-ster Lewis Hamilton.

Bron: Formule1nieuws

Max Verstappen: Een legende in wording
Horner gelooft sterk dat Max Verstappen dezelfde "enorme honger en vastberadenheid" bezit als de grootste F1-coureurs uit de geschiedenis, waaronder zijn rivaal Lewis Hamilton. Na het behalen van zijn derde opeenvolgende wereldkampioenschap heeft Verstappen zich onmiskenbaar gevestigd als een van de beste coureurs die de Formule 1 ooit heeft gezien. Met een indrukwekkende 16 overwinningen in het seizoen 2023 heeft de 26-jarige zijn stempel gedrukt in de recordboeken van de sport.

Horner's visie op Verstappen's unieke talent
Volgens Christian Horner deelt Verstappen dezelfde kenmerken als enkele van de meest succesvolle atleten in de sportgeschiedenis. Horner benadrukte: "Ik denk dat alle grootheden een enorme honger en vastberadenheid hadden. Of het nu in de Formule 1 is of in elke andere sport, je moet die brandende wens van binnenuit hebben." Hij haalde legendarische namen aan zoals Ayrton Senna, Jim Clark, Jackie Stewart en Juan Manuel Fangio om zijn punt te benadrukken.

Horner ziet Verstappen's "innerlijke verlangen" als de sleutel tot zijn succes. De teambaas van Red Bull prees Verstappen's racevaardigheden, waarbij hij opmerkte dat de Nederlander een complete coureur is geworden. Zijn overwinning vanaf de zesde plaats op de grid tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten werd als bewijs gezien van zijn groei als coureur.

Verstappen overtreft verwachtingen
Op de dag dat Verstappen zijn derde titel veiligstelde in de sprint race van Qatar, verklaarde Horner dat het seizoen 2023 alles overtrof wat Red Bull eerder had bereikt tijdens de dominantieperiode van Sebastian Vettel. Horner gelooft dat Verstappen, ondanks zijn jonge leeftijd, nog steeds zal groeien en evolueren als coureur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;