Menu
© Andretti Global
Nieuws

Andretti-Cadillac in de Formule 1 zonder goedkeuring? Dit is wat de FIA-president onthulde!

9 reacties | 1002x gelezen
01-11-2023 07:59

ewald | De recente uitspraken van FIA-president Mohammed Ben Sulayem hebben de autosportwereld in beroering gebracht. De spanning rondom de mogelijke toetreding van Andretti-Cadillac tot de Formule 1 neemt toe, aangezien de beslissing van het Formula One Management (FOM) nog steeds uitstaat.

Bron: Formule1nieuws

Andretti-Cadillac kan nog steeds racen zonder FOM-goedkeuring
Volgens de FIA-president zou Andretti-Cadillac nog steeds deel kunnen nemen aan races, zelfs zonder de goedkeuring van het FOM of het daaraan verbonden prijzengeld. Hoewel dit een gedurfde bewering is, schuilt er enige waarheid in, gezien de FIA al haar goedkeuring heeft gegeven aan de samenwerking tussen Andretti Autosport en het merk Cadillac van General Motors.

Uitdagingen voor de entree van Andretti-Cadillac
De voornaamste uitdaging nu is om F1 CEO Stefano Domenicali en commerciële rechtenhouder Liberty Media te overtuigen. Ondanks de aanvankelijke enthousiasme van de FIA, lijken andere F1-teams en het management niet warm te lopen voor de komst van Andretti-Cadillac. Michael Andretti zelf heeft deze tegenstand persoonlijk opgevat.

Financiële zorgen en operationele problemen
Een groot deel van de weerstand komt voort uit financiële en operationele zorgen. Teams zijn bezorgd over de verdeling van inkomsten, en zijn sceptisch over de mogelijke groei van de prijzenpot met de komst van Andretti-Cadillac. Ben Sulayem heeft echter benadrukt dat, zelfs als het FOM Andretti niet zou goedkeuren, dit hen niet zou weerhouden om deel te nemen aan de F1-races.

Hoop voor de toekomst
Ondanks de uitdagingen en de huidige tegenstand, blijft Ben Sulayem optimistisch. Hij gelooft sterk in de positieve impact die Andretti-Cadillac kan hebben op de Formule 1, zowel op financieel als op promotioneel gebied. Het doel van Andretti is om in 2025 toe te treden tot de Formule 1, met de ambitie om een Amerikaanse coureur naast een ervaren F1-rijder te hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;