Menu
© Pirelli
Nieuws

De schokkende waarheid achter de dramatische val van Aston Martin in de Formule 1!

9 reacties | 2945x gelezen
01-11-2023 07:32

ewald | De moeilijke tijden voor Aston Martin. De toekomst voor het Formule 1-team van Aston Martin ziet er momenteel niet rooskleurig uit. Insiders beweren dat het team een "zeer strenge winter" tegemoet gaat, wat mogelijk tot ingrijpende veranderingen binnen het team kan leiden als ze niet snel een oplossing vinden voor hun recente tegenslagen met de AMR24-wagen

Bron: Formule1nieuws

Indrukwekkende start maar daarna bergafwaarts
Aston Martin en Fernando Alonso waren de grote gespreksonderwerpen in de eerste helft van het huidige kampioenschap. Met zes podiumplaatsen in de eerste acht races en een reeks van drie aan het begin van het seizoen, waren ze de grootste concurrent van Red Bull. Echter, vanaf dat moment begon de daling. Waar teams als Mercedes, Ferrari en later ook McLaren aanzienlijke vooruitgang boekten met hun updates, leek Aston Martin een tegenovergestelde koers te varen.

Technische uitdagingen en de zoektocht naar antwoorden
De technische staf van Aston Martin heeft aangegeven dat ze op aerodynamisch gebied wellicht de verkeerde kant zijn opgegaan. De updates die werden geïntroduceerd tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten hebben vooralsnog niet het gewenste effect laten zien. Dit werd duidelijk toen beide coureurs zich niet in de top tien wisten te kwalificeren voor de laatste twee races. Richard Bradley, winnaar van de Le Mans LMP2 in 2015, gelooft dat Aston Martin een zeer uitdagende tijd tegemoet gaat. Volgens hem moeten ze wellicht hun filosofie over de wagen volledig herzien, wat natuurlijk niet zonder uitdagingen komt.

Wat staat Aston Martin te wachten?
Bradley vermoedt dat de problemen van Aston Martin tijdens de volgende race in Brazilië verder zullen toenemen. Met de koelingsuitdagingen van de AMR23 en de bijzondere kenmerken van het Braziliaanse circuit, verwacht hij mogelijk opnieuw een dubbele DNF voor het team. Van een tweede plaats in de vroege standen van het kampioenschap, bevindt Aston Martin zich nu op een vijfde plaats met nog slechts drie races te gaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;