Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Vragen over Daniel Ricciardo's 'vernieuwde' prestatie in Mexico

9 reacties | 927x gelezen
31-10-2023 10:10

ewald | Daniel Ricciardo heeft met zijn zevende plaats tijdens de Grand Prix in Mexico een van zijn beste prestaties neergezet sinds dezelfde race in 2022. Deze prestatie heeft AlphaTauri naar de achtste plaats in het algemeen klassement verplaatst.

Bron: Chequered Flag podcast

Daniel Ricciardo's sterke terugkomst
Na een blessure te hebben overwonnen en teruggekeerd te zijn tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, beleefde Ricciardo een uitstekend weekend in Mexico. De Australiër kwalificeerde zich als vierde en eindigde op de zevende plaats tijdens de race, wat resulteerde in het beste resultaat voor AlphaTauri dit jaar. Dankzij deze prestatie heeft het Italiaanse team nu in totaal 16 punten en staat het op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap.

Jolyon Palmer over Ricciardo's vorm
Jolyon Palmer, voormalig Renault F1-coureur en huidig F1-analist, merkte op dat Ricciardo ook vorig jaar een sterke race in Mexico had tijdens zijn laatste dagen bij McLaren. Hij gelooft dat meer races nodig zijn om de algemene vorm van Ricciardo te beoordelen. "Dit weekend leek hij weer helemaal terug. Zijn kwalificatie was sensationeel en zijn race zeer solide," merkte hij op in de Chequered Flag podcast.

Alex Brundle's mening
Alex Brundle, een andere gast op de podcast, benadrukte dat het moeilijk is om de prestatie van Ricciardo te beoordelen. Hij vroeg zich af of deze uitzonderlijke prestaties representatief zijn voor het werkelijke prestatieniveau van de auto of niet. Maar hij benadrukte ook dat het Ricciardo's ervaring was die resulteerde in een sterk resultaat, vooral vanwege zijn wijsheid in de strijd.

Conclusie
Daniel Ricciardo heeft eens te meer bewezen dat hij een coureur van wereldklasse is met zijn opmerkelijke prestatie in Mexico. Het blijft echter de vraag of deze prestatie een indicatie is van zijn ware potentieel of dat van het AlphaTauri-team. Alleen de tijd zal het leren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;