Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff benadrukt belangrijk tekort in FIA's controleprocedure na de race

9 reacties | 789x gelezen
31-10-2023 10:02

ewald | De FIA-controle: een punt van zorg? Na de diskwalificatie van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten heeft Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, een belangrijk probleem aangekaart betreffende het controleproces van de FIA na de race.

Bron: Formule1nieuws

Verdunning van FIA-controleurs
Tijdens de Grand Prix van Nederland in 2023 waren Lewis Hamilton en Toto Wolff druk in gesprek in de Mercedes garage. Wolff is van mening dat de controleurs van de FIA na de race “te verspreid zijn”. Dit komt naar voren na de nasleep van de diskwalificatie van Hamilton tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Met een nieuwe vloerupgrade had Hamilton tijdens dit raceweekend in Austin een van zijn meest competitieve vertoningen van het F1-seizoen 2023. Desondanks werd vastgesteld dat de plank onder Hamilton's auto buitensporige slijtage had vertoond gedurende de 56 ronden van de race.

Ferrari en de gelijksoortige schending
Ferrari-coureur Charles Leclerc, die als zesde eindigde na vanaf pole position te starten, werd eveneens uitgesloten wegens dezelfde overtreding. De ongelijke aard van het Circuit van de Amerika's en de uitdagingen van het sprintformat van F1 zijn aangehaald als de oorzaken achter de misstappen van Mercedes en Ferrari.

Wolff's kijk op de controleprocedure
Wolff heeft een belangrijk tekort geïdentificeerd in de huidige controleprocedures van de FIA. Volgens hem zijn de FIA en de controleurs te verspreid: "Ze doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt, wat waarschijnlijk betekent dat willekeurige selecties en controles de enige mogelijke aanpak zijn."

Noodzaak van strenge handhaving
Desondanks benadrukt Wolff het belang van strenge handhaving in de sport. "We hebben een robuuste handhaving nodig, en als we worden betrapt op het niet naleven van de slijtage van de skid, dan zijn we eruit. Dat is duidelijk," aldus Wolff.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;