Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Kan Ricciardo Williams verslaan? Grote ambities onthuld na sensationele race in Mexico!

9 reacties | 939x gelezen
30-10-2023 20:48

ewald | Met de toenemende druk op Sergio Perez bij Red Bull, heeft Daniel Ricciardo een nieuw doel gesteld voor de rest van het F1 2023-seizoen.

Bron: Formule1nieuws

Daniel Ricciardo is er "absoluut" van overtuigd dat AlphaTauri Williams kan verslaan voor de zevende plaats in het F1 2023 Constructeurskampioenschap, mits hun vorm van de Mexicaanse Grand Prix kan worden voortgezet. Het juniorteam van Red Bull heeft een opmerkelijke vooruitgang geboekt sinds de introductie van een groot upgrade-pakket bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. Yuki Tsunoda, Ricciardo's teamgenoot, behaalde daar de beste finish van het team met een achtste plaats in Austin.

Vooruitgang na upgrades
Dankzij een beter begrip van de auto zette AlphaTauri in Mexico nog een stap voorwaarts. Ricciardo kwalificeerde zich daar als vierde, tussen de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez, en had zelf een uitstekende race naar de zevende plaats.

Ricciardo's kijk op het resterende seizoen
Met nog drie races te gaan, waaronder de Grand Prix van Sao Paulo dit weekend, staat AlphaTauri slechts 12 punten achter Williams in de strijd om P7. Ricciardo gelooft dat Interlagos de beste kans voor het team biedt om dit gat te dichten. Over de vraag of AlphaTauri Williams kan inhalen voor het einde van het seizoen, vertelde hij de media: "Als dit weekend zo doorgaat, absoluut. Brazilië is een heel ander circuit, maar het lijkt erop. We zullen zien."

Ricciardo over zijn eigen prestaties
Na zijn terugkeer van een gebroken hand in Austin was Ricciardo tevreden over zijn prestaties in Mexico. Toch gelooft hij dat er nog meer in zit. Ondanks zijn beste resultaat sinds de Mexicaanse GP van vorig jaar, gelooft Ricciardo dat hij nog hoger had kunnen eindigen als de rode vlag voor Kevin Magnussen's crash hem en AlphaTauri strategisch niet had benadeeld.

Conclusie
Ricciardo blijft positief en kijkt uit naar de komende races. De verbeteringen bij AlphaTauri en de sterke prestaties van Ricciardo zelf beloven veel goeds voor de rest van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;