Menu
© Pirelli
Nieuws

Verstappen breekt weer een record! Ontdek hoe hij de F1-wereld blijft verbazen!

9 reacties | 1008x gelezen
30-10-2023 13:21

ewald | Max Verstappen heeft onlangs een indrukwekkend record behaald met zijn 16e overwinning van het F1 2023-seizoen in Mexico. Maar zoals altijd is Verstappen niet iemand die op zijn lauweren rust. Hij heeft zijn zinnen gezet op nog meer overwinningen, met een mogelijke "17, 18" in het verschiet.

Bron: Formule1nieuws

De dominantie van Verstappen in F1 2023
In 2022 zette Verstappen al een nieuwe standaard door 15 overwinningen te behalen. Het leek toen al een bijna onmogelijke prestatie om te evenaren. Echter, slechts een jaar later heeft Verstappen dit record al overtroffen met zijn 16e overwinning in Mexico. Zijn prestaties zijn een getuigenis van de ongelofelijke vorm waarin hij en zijn team, Red Bull Racing, zich bevinden.

Strategie achter de overwinning
De race in Mexico kende een uitdagende strategie voor het Red Bull-team. Ze kozen voor een twee-stop-strategie door Verstappen eerder te laten stoppen dan de rest van het veld. Hoewel deze strategie door een rode vlag-situatie, na een zware crash van Kevin Magnussen, niet volledig kon worden uitgevoerd, bleek Verstappen dominant op de harde banden toen de race werd hervat.

Verstappen's kijk op de race
In een post-race interview met de voormalige wereldkampioen Jenson Button gaf Verstappen aan dat ze een fantastisch seizoen doormaken. Ondanks een start vanaf P3, was het tempo van zijn auto uitstekend. De strategie van Red Bull was anders dan die van hun rivalen, maar Verstappen bewees opnieuw zijn klasse, vooral op de harde banden aan het einde van de race.

Toekomstige ambities
Nu Verstappen al een derde wereldtitel op zak heeft en een nieuw record voor de meeste overwinningen in één seizoen, rijst de vraag: wat is zijn volgende doel? Voor de concurrentie is het wellicht zorgwekkend om te horen dat Verstappen zijn overwinningstotaal verder wil opkrikken. "17, 18, ik weet het niet," waren zijn woorden over zijn toekomstige ambities.

Conclusie
Met nog drie rondes te gaan in het F1 2023-seizoen, en gezien de ongekende vorm van Verstappen, lijkt het zeer waarschijnlijk dat hij het seizoen zal afsluiten met een totaal van 19 overwinningen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;