Menu
© Pirelli
Nieuws

Hamilton's dringende waarschuwing voor Mercedes: De schokkende reden waarom 2024 alles zal veranderen!

9 reacties | 1146x gelezen
30-10-2023 10:19

ewald | Lewis Hamilton benadrukt de noodzaak van “grote veranderingen” bij Mercedes voor het volgende seizoen na een tijdsverschil van 13,8 seconden met Max Verstappen in Mexico.

Bron: Formule1nieuws

De achterstand van Hamilton op Verstappen in Mexico
Hoewel Hamilton de tweede plek behaalde tijdens de Grand Prix van Mexico, finishte hij meer dan 10 seconden na racewinnaar Max Verstappen. Hamilton, die vanaf de zesde positie vertrok, passeerde de Ferrari van Charles Leclerc en kwam als tweede achter Verstappen over de finish. Echter, het lukte hem niet om de Red Bull-coureur in te halen zoals in Austin een week eerder, en hij eindigde 13,8 seconden later terwijl Verstappen zijn recordbrekende 16e racewinst van het seizoen binnenhaalde.

Hamilton's reflectie op prestaties
“Dit geeft ons zeker veel vertrouwen,” zei Hamilton. "Vorig jaar deden we min of meer hetzelfde, maar toen lagen we drie tienden achter Max tijdens de kwalificatie. Dus we herhalen eigenlijk wat we vorig jaar deden. We moeten echt grote veranderingen doorvoeren voor volgend jaar, vooral omdat ze in Bahrein dit jaar minstens 1,5 seconden per ronde sneller waren dan wij."

Kan Hamilton Verstappen inhalen?
Nadat Hamilton in de laatste ronde de snelste ronde van de race reed, werd hem gevraagd of hij harder had kunnen pushen om Verstappen in te halen. "Ik had zeker harder kunnen pushen," antwoordde hij, "maar toen ik probeerde het gat naar Max te dichten, reed hij gewoon sneller. Ik moest ook voorzichtig zijn met mijn banden. Als ik echt de laatste 10 ronden had gepusht, hadden ze misschien opengelaten, en wie weet, misschien had Charles me ingehaald. Dus ik moest daar voorzichtig mee zijn."

Hamilton's blik op het kampioenschap
De Brit staat nu slechts 20 punten achter op Sergio Perez in het coureursklassement na het uitvallen van de Mexicaanse coureur. Maar Hamilton rekent er niet op dat hij de tweede plaats van de Red Bull-coureur zal overnemen. “Het hangt vooral af van de weekends van Checo. Ze hebben de auto die het kampioenschap kan winnen. Hij is gewoon ongelukkig geweest in sommige scenario’s,” merkte hij op.

Conclusie
Terwijl de focus van Hamilton ligt op het behalen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, blijft de spanning in het coureurskampioenschap onverminderd voortduren. Het belooft een spannende afsluiting van het seizoen te worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;