Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Daniel Ricciardo bewijst zijn kracht in kwalificatie voor Mexicaanse GP: "Geen toevalstreffer"

9 reacties | 1054x gelezen
29-10-2023 13:21

ewald | Daniel Ricciardo heeft zijn onverzettelijke vorm getoond door een vierde plaats te claimen tijdens de kwalificatie voor de Mexicaanse Grand Prix, een prestatie die hij bestempelt als "geen toevalstreffer." De Australische coureur overtrof zowel Sergio Perez als de teams van McLaren en Mercedes op het Autódromo Hermanos Rodríguez, een circuit dat bekend staat om zijn uitdagingen en onvoorspelbaarheid.

Bron: Formule1nieuws

Indrukwekkende prestatie onderstreept Ricciardo's vaardigheden
De prestatie van Daniel Ricciardo in de kwalificatie was niets minder dan indrukwekkend. Na tegenslagen en een strategische blunder in Austin leek Ricciardo vastberaden om zijn ware vorm in Mexico te tonen, en hij stelde niet teleur. Vanaf het begin van het weekend leek hij een sterke kanshebber voor de Q3, maar pas tijdens deze laatste fase onthulde hij zijn ware potentieel door de AlphaTauri naar de vierde plaats te sturen.

Een resultaat zonder geluk
Dit was zijn beste kwalificatieresultaat sinds Monza 2022 en het beste van AlphaTauri sinds 2021. Ricciardo was er echter snel bij om te benadrukken dat er geen geluk bij kwam kijken. "Het resultaat vandaag was geen toevalstreffer. Vanaf de eerste ronde had ik een goed gevoel in de auto," verklaarde hij. Zijn prestatie onderstreepte niet alleen zijn persoonlijke talent, maar ook de voortdurende vooruitgang van het team.

Teamwerk en strategie leiden tot succes
Ricciardo benadrukte de rol van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda en het strategische gebruik van de slipstream in Q1 en Q2, wat hen dat extra beetje snelheid gaf. Maar in Q3, toen ze op eigen kracht reden, was het duidelijk dat de AlphaTauri echt tempo had. "We hadden echte snelheid, dus vanuit dat oogpunt was het geen toevalstreffer. We hebben het tempo om het te doen," voegde hij eraan toe.

Terugkeer met een missie
De Australiër gaf toe dat hij dit weekend met een ‘last op zijn schouders’ naar de Formule 1 terugkeerde. Gedreven door de teleurstellingen van het vorige raceweekend, kon hij niet wachten om weer in de auto te stappen. Deze vastberadenheid en honger waren duidelijk in zijn rijden, en hij slaagde erin deze emoties op de baan positief te kanaliseren.

De uitdaging van de race
"Vandaag is slechts de helft van het werk. Je zou verwachten dat de top teams misschien iets meer laten zien op de lange runs, maar persoonlijk voel ik me geweldig in de auto, vol vertrouwen, dus ik zal een gevecht leveren," concludeerde Ricciardo. Met de race in het vooruitzicht is de vraag nu hoe deze positieve kwalificatie zich zal vertalen naar de hoofdrace, vooral tegen de dominante teams zoals Red Bull en Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;