Menu
© Red Bull
Nieuws

Nigel Mansell onthult grote voorspellingen over Lewis Hamilton en zijn voormalige team

9 reacties | 1693x gelezen
29-10-2023 13:11

ewald | De strijd nadert: Mercedes en McLaren maken grote sprongen. Nigel Mansell, wereldkampioen van 1992, heeft zijn inzichten gedeeld over de opmerkelijke vooruitgang die Mercedes en McLaren dit seizoen hebben geboekt. Volgens hem zou deze vooruitgang kunnen leiden tot een zeer spannend kampioenschap volgend jaar, waarbij Max Verstappen het mogelijk niet gemakkelijk zal hebben. Met de indrukwekkende reeks overwinningen van Verstappen en zijn recente prestaties lijkt niets hem in de weg te staan, maar er zijn factoren in het spel die de dynamiek voor het komende seizoen kunnen veranderen.

Bron: Formule1nieuws

Hamiltons kansen op een achtste wereldtitel
Er zijn onlangs bemoedigende signalen geweest, vooral vanuit Mercedes en McLaren, die het gat met Red Bull aanzienlijk hebben verkleind. Mansell speculeert dat, gezien de recente verbeteringen in hun auto's, vooral de nieuwe vloer van Mercedes, Verstappen volgend seizoen een echte uitdaging zou kunnen hebben. "Ik geloof zeker dat Mercedes met een auto kan komen waarmee Lewis opnieuw de klus kan klaren, en ja, ik geloof dat hij nog een wereldkampioenschap kan winnen," zei hij in een interview.

McLaren: een dreiging voor Red Bull?
Mansell prees ook het werk van McLaren en Zak Brown, die beide auto's bijna even snel hebben gemaakt als de Red Bulls. "Het is zo'n fantastische prestatie," merkte hij op. Dit suggereert dat het volgende seizoen niet alleen een strijd zou kunnen zijn tussen Red Bull en Mercedes, maar dat we ook McLaren in de mix kunnen verwachten als een sterke concurrent.

Formule 1's behoefte aan meer competitie
Op de vraag wat er gedaan kan worden om de Formule 1 competitiever te maken, antwoordde Mansell: "Ik denk dat ze niet hebben ingezien dat ze Red Bull te veel voordeel hebben gegeven, maar ik denk dat ze dat nu hebben ingehaald." Hij haalde McLaren en Mercedes aan als voorbeelden van teams die het gat in bepaalde races aanzienlijk hebben gedicht.

Volgend seizoen: een ongekende strijd tussen de giganten?
Mansell sloot af met de verwachting dat het kampioenschap van volgend jaar niet alleen een tweestrijd zal zijn. Met de verbeteringen van McLaren en de aanhoudende dominantie van Mercedes zou Red Bull het moeilijker kunnen hebben dan verwacht. Dit alles wijst op een ongekend spannend seizoen 2024 in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;