Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Max Verstappen kan niet stoppen met lachen om Valtteri Bottas' wanhopige poging hem bij te houden

9 reacties | 2547x gelezen
28-10-2023 16:05

ewald | Tijdens de zinderende confrontatie in FP2 in Mexico, kon Max Verstappen een lach niet onderdrukken toen hij hoorde dat Valtteri Bottas zelfs DRS had ingezet in hun duel.

Bron: Formule1nieuws

Verstappen heerst over Bottas in een spannende oefensessie
In de garage van Red Bull kon Max Verstappen zijn grijns niet verbergen. In de laatste oefensessie voor de Mexicaanse Grand Prix vond een kortstondig gevecht plaats tussen Verstappen en Bottas, alsof ze midden in een Grand Prix verwikkeld waren. Op weg naar bocht 1, met Bottas iets voorop, had Verstappen de betere snelheid en nam de binnenlijn om de Alfa Romeo-coureur in te halen.

Max Verstappen versus Valtteri Bottas, slechts één winnaar
De Fin gaf zich echter niet gewonnen en ging zij aan zij met Verstappen de tweede bocht in. De Red Bull-coureur won het korte duel, waarbij zijn race-engineer Gianpiero Lambiase opmerkte dat Bottas DRS gebruikte om zijn positie te behouden. Lambiase zei: "Hij gebruikte zelfs DRS. Ongelooflijk!" Waarop Verstappen reageerde met: "Hahaha!"

Verstappen stond bovenaan de tijdenlijst met een 1:18.686, terwijl Bottas zijn beste vrijdagprestatie in tijden neerzette met een 4e plaats, slechts 0.269s achter de Red Bull-coureur.

Verstappen's reflectie op de dag en Bottas' vastberadenheid
Tevreden met zijn prestaties op het Autódromo Hermanos Rodríguez, verwacht Verstappen dat de strijd om de poleposition op zaterdag intens zal worden. "We zien er competitief uit, dat is positief. Er zijn altijd een paar dingen om te verbeteren, maar over het algemeen denk ik dat het een positieve start van het weekend was - waarschijnlijk iets beter dan ik had verwacht, dus dat is altijd goed, denk ik," zei Verstappen na de sessie.

Wat betreft Bottas, hij was "tevreden met hoe de dag verliep: gelukkig vonden we het probleem dat onze auto tijdens FP1 beïnvloedde, en we konden het aanpakken en snel oplossen tussen de sessies door; Ik wil onze monteurs bedanken voor het harde werk om de auto weer op de baan te krijgen.

Vooruitkijkend naar de kwalificatie
De focus verschuift nu naar verdere verbeteringen van zowel de setup als het vertrouwen met het circuit, om onze auto te finetunen en ons comfortabel te positioneren voor de kwalificatie van morgen."

De intense rivaliteit en technische bekwaamheid van beide coureurs beloven een spannende voortzetting van dit raceweekend, waarbij elke fractie van een seconde en strategische beslissing telt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;