Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton geconfronteerd met onvoorspelbare Mercedes W14 in Mexico

9 reacties | 1049x gelezen
28-10-2023 11:17

ewald | Na een veelbelovende uitdaging tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, kende Lewis Hamilton een abrupte terugval tijdens de oefensessie op vrijdag in Mexico, waar de grillige Mercedes W14 opnieuw toesloeg. Ondanks een significante vooruitgang dankzij hun geüpgradede vloer in de VS, waar Hamilton slechts twee seconden tekortkwam op racewinnaar Max Verstappen, botste het momentum in Mexico tegen een muur.

Bron: Formule1nieuws

Onverwachte tegenslag na vooruitgang in de VS
Hamilton, die na de race gediskwalificeerd zou worden vanwege overmatige slijtage van de plank, net als Ferrari's Charles Leclerc, had niettemin de nodige stimulans gegeven. Maar die stimulans raakte een hindernis op vrijdag tijdens de Mexicaanse Grand Prix. Hamilton had een achterstand van een seconde op Verstappen in FP1, voordat hij het verschil verkleinde tot drie tienden.

Op zoek naar antwoorden na een frustrerende sessie
De Brit, momenteel jagend op zijn achtste wereldtitel, communiceerde zijn frustratie duidelijk na de sessies. "Niet de beste, een beetje een worsteling vandaag in de auto," zei hij, reflecterend op de verrichtingen van vrijdag tijdens de Mexicaanse GP. "De auto is compleet anders dan vorige week, dag en nacht verschil. Je weet gewoon nooit wat je gaat krijgen met deze."

Het vinden van consistentie met de W14 is een uitdaging geweest, waarbij Hamilton en zijn team worstelen om de pieken en dalen in prestaties te begrijpen en te beheersen. Met de kwalificatie in het vooruitzicht, is het cruciaal voor het team om een strategie te vinden die werkt op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Teamgenoot George Russell deelt inzichten
George Russell, Hamilton's teamgenoot, deelde zijn gedachten over de worstelingen van het team, benadrukkend dat er nog steeds veel potentieel is om te ontgrendelen met de W14. "Het is een heel krap veld daarbuiten, maar ik denk dat er potentieel is," zei hij. "Ik denk dat we veel werk te doen hebben vannacht. Vooral met enkele onverwachte auto's in de top 10."

De focus ligt nu op het maximaliseren van de kansen tijdens de kwalificatie en het voorbereiden op een uitdagende race op zondag. Met de onvoorspelbaarheid van de W14 is het cruciaal voor Mercedes om de auto te stabiliseren en ervoor te zorgen dat beide coureurs concurrerend zijn op race-dag.

Vooruitkijken naar de kwalificatie en race
De uitdagingen waarmee Mercedes wordt geconfronteerd, benadrukken de noodzaak van aanpassing en strategische planning. Hoewel de prestaties van de W14 wisselvallig zijn, blijft het potentieel voor een podiumfinish bestaan, een feit dat zowel Hamilton als Russell zal motiveren in de aanloop naar de race op zondag.

Met de druk hoog en de titelstrijd in volle gang, zal de Mexicaanse Grand Prix ongetwijfeld een beslissende rol spelen in het kampioenschap. De aanpak van Mercedes tijdens de komende sessies zal van cruciaal belang zijn, aangezien ze ernaar streven de dominante vorm terug te winnen die hen door de jaren heen succes heeft gebracht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;