Menu
© Pirelli
Nieuws

Exclusieve onthulling: Hoe Aston Martin de GP van Mexico hoopt te domineren met een geheime wapen!

9 reacties | 1139x gelezen
27-10-2023 11:22

ewald | Na misschien wel de meest opwindende race van het seizoen in Texas, gaan we direct door naar Mexico voor een van de uniekere uitdagingen in de kalender. Deze race op grote hoogte kan serieuze uitdagingen vormen voor de teams. Dus laten we de auto's eens nader bekijken en zien wie mogelijk het meest kan profiteren van dit circuit.

Bron: Formule1nieuws

Grand Prix van Mexico: Hoge snelheden en intensief remmen
Op het eerste gezicht lijkt hoogte misschien geen groot probleem, maar het kan de voorbereidingen van F1-teams voor het raceweekend verstoren. Het Autódromo Hermanos Rodríguez bevindt zich op een hoogte van 2.240 meter, wat de luchtdichtheid met ongeveer 20% vermindert. Lagere luchtdichtheid beïnvloedt aerodynamische krachten op de auto, zowel weerstand als neerwaartse kracht. Als gevolg hiervan zullen teams een aerodynamische opstelling met hoge neerwaartse kracht naar Mexico brengen en proberen de grip op het asfalt te maximaliseren.

Recordbrekende topsnelheden ondanks aerodynamische configuratie
Een interessant feit is dat F1-auto's op dit circuit recordbrekende topsnelheden bereiken, ondanks de genoemde aero-configuratie. Dit benadrukt hoe cruciaal luchtdichtheid is voor racen. Het circuit zelf is relatief kort (4,3 km), maar het heeft drie DRS-zones en een lang recht stuk dat waarschijnlijk de beste plek zal zijn voor inhaalacties op zondag.

Unieke kenmerken van de GP van Mexico
Een uniek kenmerk van de GP van Mexico is het ongelooflijk veeleisende rempunt. Terwijl auto's de eerste bocht naderen met snelheden van meer dan 350 km/u, moeten ze afremmen tot onder de 100 km/u, waardoor de remmen, de bestuurder en de banden aan enorme krachten worden onderworpen. De lage luchtdichtheid compliceert het remmen nog meer.

Opvallende teams: Mercedes en Aston Martin
De brandende vraag is welk van de topteams het meest zal profiteren van deze unieke baanopstelling? Allereerst moeten teams zoals Mercedes en Aston Martin, die vorige week aanzienlijke upgrades hebben geïntroduceerd, worden opgemerkt. Mercedes was misschien wel de grootste positieve verrassing in Texas, met bewijs dat hun nieuwe vloerontwerp werkt en prestatieverbeteringen duidelijk zijn.

Aston Martin: een unieke aanpak voor de achtervleugel
Een interessant detail is dat Aston Martin het enige team is dit weekend zonder gurney-flap op de achtervleugel. Dit aerodynamische element bevindt zich aan de achterrand van de achtervleugel en voorkomt luchtscheiding aan de onderkant van de vleugel. Dit verhoogt de neerwaartse kracht, wat cruciaal is in Mexico.

Uitdagingen en anticipaties voor de andere topteams
Wat de andere topteams betreft, is Red Bull ongetwijfeld de topfavoriet, en het zal intrigerend zijn om te zien hoe Ferrari zich aanpast. Als ze de juiste balans vinden, kan er een sterke prestatie van Ferrari-coureurs worden verwacht. Het koelen van de auto's, beïnvloed door de lage luchtdichtheid, zal een andere significante uitdaging zijn in Mexico. Al met al staat ons weer een spannend raceweekend te wachten.

Conclusie: een raceweekend vol anticipatie
Volgens simulaties van de teams zou er weinig verschil in tempo moeten zijn tussen Red Bull en Mercedes, wat wijst op een zeer competitieve race die voor ons ligt. De GP van Mexico belooft een test van techniek, aanpassingsvermogen en pure snelheid te zijn in de altijd evoluerende wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;