Menu
© Pirelli
Nieuws

Carlos Sainz afwezig op mediadag voorafgaand aan Mexicaanse Grand Prix

9 reacties | 1022x gelezen
26-10-2023 22:00

ewald | Ferrari-coureur Carlos Sainz zal vandaag niet aanwezig zijn in de paddock van de Mexicaanse Grand Prix op het Autódromo Hermanos Rodríguez, aangezien hij zich onwel voelt. Het team heeft bevestigd dat Sainz zijn geplande pre-race mediaverplichtingen niet zal nakomen vanwege een ziekte. Hoewel de aard van zijn ziekte als "niet ernstig" wordt beschreven, is het een tegenvaller voor de voorbereidingen van de Spanjaard op de komende race.

Bron: Formule1nieuws

Verwachtingen voor het raceweekend
Ondanks zijn afwezigheid op donderdag, verwacht Ferrari dat Carlos Sainz vanaf vrijdag normaal aan het raceweekend zal kunnen deelnemen. Zijn ziekte, hoewel onfortuinlijk, zou geen aanzienlijke invloed moeten hebben op zijn prestaties gedurende de rest van het evenement. Sainz, die momenteel de vijfde plaats inneemt in het coureursklassement, is een cruciale speler voor Ferrari in hun strijd om de constructeurstitel.

Ferrari's positie in het constructeurskampioenschap
Met nog maar een paar races te gaan dit seizoen, bevindt Ferrari zich op een kritiek punt in het constructeurskampioenschap. Ze staan momenteel 22 punten achter op Mercedes en hebben elke beschikbare kans nodig om punten te scoren en de druk op hun rivalen te behouden. Sainz's bijdrage, vooral na zijn recente podiumplaats in de Verenigde Staten, is van onschatbare waarde voor het team.

Voortzetting van mediaverplichtingen door andere coureurs
Terwijl Carlos Sainz rust neemt om te herstellen, zullen de overige coureurs hun mediaverplichtingen zoals gepland voortzetten. De focus ligt nu op het welzijn van Sainz, met de verwachting dat hij zich snel zal herstellen en klaar zal zijn voor de vrije trainingen op vrijdag, waar hij zijn onmiskenbare talent en snelheid op de baan zal blijven tonen.

Volgende stappen voor Carlos Sainz en Ferrari
De komende dagen zullen cruciaal zijn om te zien hoe Sainz reageert op zijn herstel en zich voorbereidt op de race. Met belangrijke punten in het verschiet en de voortdurende strijd in het constructeurskampioenschap, zal de druk ongetwijfeld hoog zijn, zowel voor Carlos Sainz als voor het hele Ferrari-team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;