Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes onthult grootse plannen: Kunnen zij het seizoen redden met deze laatste-minuut wijzigingen?

9 reacties | 1055x gelezen
26-10-2023 21:54

ewald | Terwijl het Formule 1-seizoen van 2023 zijn climax nadert, blijft Mercedes ambitieus, met de onwrikbare intentie om meer te bereiken dan alleen een plek op het podium. Ondanks een bijna-overwinning in Austin, zet het team zijn zinnen op de hoogste trede voor het seizoen afloopt.

Bron: Formule1nieuws

Technisch directeur James Allison licht de strategie toe
James Allison, technisch directeur van Mercedes, heeft uitgesproken dat het team zijn zinnen heeft gezet op een raceoverwinning voordat het seizoen eindigt, met nog vier rondes te gaan. Mercedes heeft sinds 2011 geen seizoen meegemaakt zonder overwinning en de tijd dringt voor de Zilverpijlen om deze traditie voort te zetten.

Met Lewis Hamilton die in Austin dicht bij een zege was, voordat hij werd gediskwalificeerd, lijkt het erop dat de upgrades, met name de nieuwe vloer, hun vruchten afwerpen.

Lewis Hamilton merkt het verschil op het circuit
Hamilton prees de impact van de nieuwe vloer op zijn W14, en merkte op dat hij het verschil daadwerkelijk voelde tijdens het rijden op het Circuit of The Americas.

Deze vooruitgang biedt hem extra vertrouwen voor de resterende races. Allison benadrukte dat de komende circuits elk unieke uitdagingen vormen, maar binnen dat spectrum blijft Mercedes hoopvol dat ze na zes podiumplaatsen dit jaar de hoogste trede kunnen bereiken.

Uitdagingen en kansen in de komende races
"We staan voor vier zeer verschillende races," zei Allison. "Eerst Mexico, met zijn hoge hoogte en dunne lucht, waar het asfalt zich onderscheidt van de circuits waar we onlangs hebben geracet. Als we de auto daar koel kunnen houden, denk ik dat we redelijk goed zullen presteren. De bochten moeten ons liggen, en de snelheid van de auto zou daar goed moeten zijn.

"Brazilië, waar we vorig jaar tot onze grote vreugde wonnen, is een circuit waar de recente upgrades goed voor ons zouden moeten werken. Daarna volgt Las Vegas, een avontuur en een stap in het onbekende. Een nieuw circuit biedt veel mogelijkheden om fouten te maken, maar ook de kans om het goed te doen als je je huiswerk goed doet en je goed voorbereidt.

"De specifieke uitdaging in Vegas zal de temperatuur zijn. Het is november, het is de woestijn, het is een nachtrace, de baan- en luchttemperatuur zal veel kouder zijn dan we gewend zijn. En ten slotte Abu Dhabi, een gemiddeld circuit waar het upgrade-pakket gemiddeld goed zou moeten presteren, in plaats van een voorkeur voor hoge snelheden zoals in Austin.

"Alle vier de races zijn anders, en we zijn zeer enthousiast om eraan deel te nemen in een seizoen waarin de puntenstrijd met Ferrari erg spannend is. We zouden niets liever willen dan vier strakke en nette races om het seizoen af te sluiten, en we houden onze vingers gekruist dat in een van die vier het geluk in ons voordeel zou kunnen uitvallen en misschien zelfs beter doen dan alleen een podiumplaats."

Volgende stappen voor Mercedes
Met een strategische blik gericht op de komende races, zet Mercedes zijn technische middelen en teamgeest in, gericht op overwinning. De aanpassingen aan de auto en de onwankelbare vastberadenheid van het team tonen aan dat ze niet tevreden zijn met alleen meedoen - ze zijn hier om te domineren. De komende races zullen beslissend zijn in het vormgeven van hun seizoen en mogelijkerwijs het vasthouden van hun legendarische status in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;