Menu
© Red Bull
Nieuws

Exclusief: Red Bull onthult ongekende veiligheidsmaatregelen voor Verstappen in Mexico - Wat staat er op het spel?

9 reacties | 1996x gelezen
26-10-2023 12:43

ewald | In een seizoen gekenmerkt door overweldigende prestaties en intense rivaliteit, neemt Red Bull Racing geen risico's als het gaat om de veiligheid van hun sterrijder, Max Verstappen. Helmut Marko, adviseur van Red Bull, heeft bevestigd dat Verstappen zal worden vergezeld door twee bodyguards tijdens de Grand Prix in Mexico-Stad, te midden van verhoogde veiligheidszorgen.

Bron: Formule1nieuws

Overheersing van Red Bull in F1 2023
De F1-campagne van 2023 is er een geweest waarin Red Bull de lakens uitdeelde, met Verstappen die het merendeel van de klappen uitdeelde. Tot nu toe heeft Red Bull 17 van de 18 aangeboden grand prix-overwinningen opgeëist, waarbij Verstappen er 15 voor zijn rekening nam. Nu resteren er nog vier mogelijkheden voor de Nederlandse sensatie om zijn eigen record van 15 overwinningen in een seizoen, behaald in het voorgaande jaar, te verbreken.

Verhoogde veiligheidsmaatregelen ondanks Verstappens ontspannen houding
Ondanks dat Verstappen zelf niet om extra bescherming heeft gevraagd, voelde Red Bull de noodzaak om dit te bieden. Dus zal de drievoudig wereldkampioen flankerend zijn door twee bodyguards tijdens de Mexicaanse Grand Prix. "Max wil dat eigenlijk niet en is ontspannen," vertelde Marko aan F1-Insider.com. "Maar wij hebben verantwoordelijkheid voor hem. Daarom willen we het zekere voor het onzekere nemen."

Sergio Perez vraagt Mexicaanse fans om volledige Red Bull-team te ondersteunen
Voorafgaand aan zijn thuisrace maakte Perez indirecte referentie naar de gespannen sfeer die Verstappen zou kunnen tegenkomen. Hij verzocht de Mexicaanse fans om achter het hele Red Bull-team te staan, niet alleen achter hemzelf, terwijl hij zijn strijd voortzet om door deze verontrustende daling in vorm te vechten en vast te houden aan P2 in het coureurskampioenschap.

“Ik ben optimistisch voor deze week, we weten nu welke richting we op moeten, dus hopelijk kunnen we dat laten zien,” zei Perez. "We moeten een paar dingen met de auto uitzoeken en dan zouden we sterker terug moeten komen. Ik wil dat Mexico het hele Red Bull Racing Team steunt, niet alleen mij."

De strijd om de tweede plaats
Perez gaat het raceweekend in met 39 punten voorsprong op Lewis Hamilton in de strijd om de tweede plaats veilig te stellen achter Verstappen. Met de spanningen op en naast de baan op een hoogtepunt, zal de Grand Prix van Mexico ongetwijfeld een evenement zijn dat de harten van de fans sneller doet kloppen en mogelijk de geschiedenisboeken ingaat als een van de meest gedenkwaardige races van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;