Menu
© Red Bull
Nieuws

Nieuwe plannen voor Red Bull's windtunnel onthuld ondanks intrekking bouwvergunning

10 reacties | 1111x gelezen
24-10-2023 14:26

ewald | Ondanks de recente intrekking van de aanvraag voor een bouwvergunning, zet Red Bull zijn plannen voor een nieuwe, geavanceerde windtunnel voort. Deze ontwikkeling volgt op de onthulling dat het Formule 1-team zijn oorspronkelijke aanvraag heeft ingetrokken, een beweging die speculatie en onzekerheid in de racegemeenschap heeft aangewakkerd.

Bron: Formule1nieuws

Nieuwe locatie naast technologiecampus
De voorgenomen windtunnel, een project dat in de pijplijn zat om de verouderde 75-jarige tunnel te vervangen die het team had gebruikt, was gepland nabij hun technologiecampus in Milton Keynes, VK. Deze strategische positionering was bedoeld om naadloze integratie en efficiëntie tussen de testfaciliteiten en de hoofdwerkplaatsen van het team te garanderen. Echter, recente ontwikkelingen hebben het team ertoe gebracht hun plannen te wijzigen, waarbij de nieuwe locatie dichter bij de campus ligt dan oorspronkelijk was voorzien.

Geen vertraging in ontwikkelingstijdschema
Ondanks de verandering in locatie en de daaruit voortvloeiende noodzaak van een nieuwe bouwvergunning, heeft Red Bull bevestigd dat dit geen invloed zal hebben op de kosten of de timing van het project. Het primaire doel blijft om de windtunnel operationeel te hebben voor de cruciale ontwikkelingsfasen van de nieuwe F1-auto voor 2026, die zal worden gevormd rond de nieuwe aerodynamische regelgeving.

Laatste goedkeuring van Dietrich Mateschitz
Interessant is dat de nieuwe windtunnelplannen een van de laatste projecten waren waar Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull, direct bij betrokken was voor zijn overlijden in oktober 2022. Zijn visie was altijd om het Red Bull F1-team aan de top van de technologische vooruitgang te houden, en deze nieuwe faciliteit wordt gezien als een eerbetoon aan zijn nalatenschap.

Toekomstige implicaties voor het team
De impact van deze nieuwe windtunnel op Red Bull's toekomstige F1-inspanningen kan niet worden onderschat. Met verbeterde aerodynamische testmogelijkheden, zal het team een voorsprong hebben bij het aanpassen aan de regelgevende verschuivingen die gepland zijn voor 2026 en daarna, en positioneert het zich als een kracht om rekening mee te houden in de komende seizoenen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;