Menu
© Pirelli
Nieuws

Lando Norris onthult schokkende waarheid achter Aston Martin's falen: Hoe McLaren zegevierde!

9 reacties | 955x gelezen
23-10-2023 11:58

ewald | In een recente wending in het Formule 1-seizoen heeft Lando Norris, de jonge coureur achter het stuur van McLaren, enkele opvallende opmerkingen gemaakt over concurrent Aston Martin. Norris beweerde stoutmoedig dat Aston Martin hun wagen "steeds trager heeft gemaakt" met elke upgrade. Deze opmerkingen kwamen nadat McLaren een significante sprong maakte en nu voor Aston Martin staat in de constructeursranglijst, een prestatie die Norris en zijn team veel voldoening geeft.

Bron: Formule1nieuws

McLaren passeert Aston Martin in de rangschikking
Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, overtrof McLaren Aston Martin in de stand, wat de opmerkelijke vooruitgang van het team onderstreept sinds het begin van het seizoen. In tegenstelling tot Aston Martin, dat eerder dit jaar nog als de naaste uitdager van Red Bull werd beschouwd, heeft McLaren consequent betere prestaties geleverd op de baan. Dit is voornamelijk te danken aan hun voortdurende ontwikkeling en verbeteringen aan hun wagen.

Norris' tweede plaats in de race zette McLaren op een voorsprong in de punten en benadrukte de afnemende prestaties van Aston Martin, die slechts één podiumplaats hebben behaald in de laatste 10 races, vergeleken met acht van McLaren.

Norris bespreekt de tegenslagen van Aston Martin
Volgens Norris heeft Aston Martin met elke nieuwe upgrade de prestaties van hun wagen niet verbeterd, maar juist verslechterd. "Ze waren aan het begin van het jaar in competitie met Red Bull, en nu lijken ze nergens te eindigen," merkte hij op, verwijzend naar hun recente tegenslagen.

Deze neerwaartse trend voor Aston Martin is volgens Norris vooral evident geworden in de tweede helft van het seizoen, waar ze moeite hebben gehad om punten te scoren en te concurreren op het niveau dat ze eerder in het seizoen lieten zien.

McLaren's opmerkelijke verbetering
Aan de andere kant heeft McLaren een aanzienlijke ommekeer ervaren. Norris haalde aan hoe moeilijk het voor hen was tijdens de openingsrace in Bahrein, waar ze aanzienlijk achterliepen. Sindsdien heeft het team een indrukwekkende vooruitgang geboekt, nu ze het opnemen tegen de leiders in de sport, zoals Red Bull en Mercedes.

Zak Brown, CEO van McLaren, prees ook de veerkracht en vastberadenheid van zijn team. Na een moeizame start van het seizoen hebben ze een opmerkelijke comeback gemaakt, waardoor ze hun pre-season doel van het bereiken van de vierde plaats nu hebben bereikt.

Conclusie: een voortdurende rivaliteit
Terwijl McLaren's opwaartse traject indrukwekkend is, werpt het ook vragen op over wat er volgend seizoen zal gebeuren. Kunnen ze deze momentum vasthouden en hun concurrenten blijven uitdagen? Voor Aston Martin is het een periode van reflectie en mogelijk heroverweging van hun strategie, want zoals Norris suggereert, hebben hun upgrades tot nu toe niet de gewenste resultaten opgeleverd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;