Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen uit scherpe kritiek op 'prachtige format' van sprintweekend

9 reacties | 860x gelezen
21-10-2023 23:46

ewald | Max Verstappen heeft misschien de poleposition behaald voor de sprint in Austin, maar dat weerhield hem er niet van om opnieuw zijn ongenoegen te uiten over het format.

Bron: Formule1nieuws

Verstappen blijft kritisch ondanks poleposition
Hoewel Max Verstappen de snelste tijd neerzette in de kwalificatie, spaarde hij zijn kritiek op het sprintformat niet. Sinds de introductie van deze racestructuur vorig jaar heeft Verstappen zich meermaals een tegenstander getoond van deze aanpak. Zijn frustratie leek dit jaar alleen maar toe te nemen met de komst van de zogenaamde sprint shootout, die FP2 verving.

Onveranderlijke auto-setup frustreert
Tijdens de trainingen op vrijdag bleek dat Verstappen moeite had om zijn ritme te vinden in de RB19, mede vanwege de beperkte rijtijd die het weekendformat toestaat. Het sprintreglement bepaalt echter dat er niets aan de auto-setup mag worden veranderd, wat voor extra uitdagingen zorgt.

"De moeilijkheid van dit prachtige format is dat je echt niets aan de auto kunt veranderen," zei hij. "Wanneer je eenmaal iets kiest, zit je eraan vast voor het hele weekend."

Optimalisatie binnen de beperkingen
Ondanks de reglementen probeerde Verstappen en zijn team alles te optimaliseren binnen de grenzen van wat controleerbaar was. "Ik denk dat het vandaag een beetje beter was dan gisteren," reflecteerde hij. "Die laatste ronde was niet perfect, maar goed genoeg voor de pole, en dat is natuurlijk wat telt."

Uitdagingen op het Circuit of The Americas
Verstappen wees erop dat COTA een circuit is dat zelfs tijdens een verkorte race niet toestaat dat je constant op de limiet rijdt. "Het is allemaal erg krap. Veel verschillende auto's zijn zeer snel," merkte de drievoudig wereldkampioen op.

"Alles zal afhangen van hoe je je banden in leven kunt houden tijdens de race. Het heet wel een sprint race, maar het is eigenlijk geen sprint. Er is nog steeds een behoudende aanpak nodig, vooral op circuits waar de slijtage vrij hoog is, zoals hier."

Vooruitkijkend naar de sprint race
Met de sprint race in het vooruitzicht, blijft de strategie een cruciaal discussiepunt. Verstappen zal vanaf poleposition starten, maar de uitdagingen van COTA en de bandenslijtage zullen een test zijn voor alle coureurs op de grid.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;