Menu
© Williams
Nieuws

Jenson Button onthult schokkende waarheid achter Lance Stroll's woede-uitbarsting!

9 reacties | 2354x gelezen
21-10-2023 12:49

ewald | Jenson Button heeft geen goed woord over voor het gedrag van Lance Stroll in Qatar na een confrontatie met zijn trainer.

Bron: Sky F1

Jenson Button was duidelijk niet onder de indruk van de acties van Lance Stroll in Qatar na een aanvaring met zijn trainer in de Aston Martin-garage. Stroll gaat de Grand Prix van de Verenigde Staten in terwijl hij onder grote druk staat, zijn vorm is afgenomen in een seizoen waarin hij is overtroffen door tweevoudig wereldkampioen teamgenoot Fernando Alonso. Na nog een Q1-uitschakeling in Qatar, liepen de frustraties hoog op bij Stroll, waarbij hij zijn trainer Henry Howe in de Aston Martin-garage leek te duwen na het verlaten van zijn AMR23, gevolgd door een zeer kort en prikkelbaar interview met de media. Het incident met Howe resulteerde in een formele waarschuwing voor Stroll.

Jenson Button hekelt "buiten-de-baan-incidenten" van Lance Stroll
Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft benadrukt dat pech een belangrijke rol heeft gespeeld in de F1-strubbelingen van Stroll in 2023, opnieuw pech in FP1 nadat hij slechts vijf ronden kon rijden vanwege problemen met de voorste linkerrem. Button vindt echter dat incidenten zoals die in Qatar een verzachtende factor zoals pech volledig tenietdoen.

"Ja, een deel ervan is zeker pech, dit is weer een ongelukkige situatie waarin hij zich bevindt," vertelde Button aan Sky F1 met betrekking tot de FP1-problemen van Stroll bij de Amerikaanse Grand Prix. “Er zijn drie dingen. Een, misschien is de prestatie er niet helemaal. Twee, pech. Maar voor mij is het grote punt de incidenten buiten de baan, waar ik een beetje moeite mee heb.

"Dus ik denk dat je als coureur in bepaalde situaties gestrest raakt, maar je moet dat onder controle houden, je moet meer respect hebben binnen een team, de mensen met wie je werkt, en ik denk dat hij dat een beetje heeft verloren in de laatste race. Hopelijk beseft hij dat en heeft hij het rechtgezet."

Verzoek om meer respect voor coureurs
Krack riep op tot meer respect voor coureurs na dat incident van Stroll met zijn trainer en beweerde dat het niet anders is dan in het voetbal wanneer een speler uit frustratie een fles of shirt gooit. Button zegt echter dat die manier van denken niet van toepassing is wanneer mensen worden getroffen en benadrukt dat dit een "volwassen sport" is.

Gevraagd of dit dezelfde situatie is als de frustratie die voetballers zouden tonen, antwoordde Button: “Niet als het om een mens gaat, nee.
"En Mike Krack zei ook dat coureurs meer respect nodig hebben. Ik begrijp op de een of andere manier de stress waar ze onder staan en de camera's zijn altijd gericht op een coureur, maar ik denk dat er meer respect nodig is voor de andere mensen met wie je in het team werkt. Hopelijk heeft hij dat ingezien.

"Ik weet dat het moeilijk is, er staat zoveel druk op je. Soms kun je vergeven worden voor de manier waarop je handelt, maar andere keren is het niet juist.

"Dit is een sport voor volwassenen en we kunnen niet op die manier handelen. Maar ik ben er zeker van dat hij dat begrijpt en dat ziet hij nu en we kunnen verdergaan."
Terwijl Alonso zeven keer het podium heeft gehaald in F1 2023, heeft Stroll dit seizoen nog geen top-drie finish gehaald.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;