Menu
© Alpine
Nieuws

Jack Doohan krijgt dé kans bij Alpine: Onthullingen over zijn nieuwe rol in Mexico en Abu Dhabi!

9 reacties | 804x gelezen
20-10-2023 22:37

ewald | In een recente ontwikkeling binnen het Formule 1-circuit heeft Alpine officieel aangekondigd dat hun reservecoureur en academielid Jack Doohan zal deelnemen aan de eerste vrije training (VT1) voor zowel de Grand Prix van Mexico als Abu Dhabi.

Bron: Formule1nieuws

Jack Doohan neemt deel aan aankomende sessies
De 20-jarige Australiër Jack Doohan, bekend om zijn prestaties in meerdere FP1-sessies, is weer opgeroepen door het Alpine F1-team voor cruciale trainingen later dit seizoen. Hij staat gepland om in Mexico achter het stuur van Pierre Gasly's auto te kruipen, terwijl hij in Abu Dhabi de plaats inneemt van Esteban Ocon.

Eerdere ervaringen beloven sterke prestaties
Doohan is geen onbekende in deze omgeving, aangezien hij vorig jaar al aan beide sessies op dezelfde circuits heeft deelgenomen. Zijn bijdragen aan het team strekken zich ook uit tot intensief testen van de A521 van 2022 en waardevolle simulatorwerkzaamheden op hun basis in Enstone.

Reacties binnen het team
"De kans krijgen om twee jaar op rij tijdens een Grand Prix-weekend in een Formule 1-auto te rijden, is een enorme eer," merkte Doohan op. Hij uitte zijn dankbaarheid naar Alpine en bevestigde zijn toewijding om positief bij te dragen aan de teamresultaten tijdens de twee grands prix-weekenden.
Interim-teambaas Bruno Famin voegde zijn lof toe: "Het is fantastisch om aan te kondigen dat Jack de rijtaken in Mexico en Abu Dhabi voor de twee vrije training 1-sessies op zich zal nemen." Famin prees Doohan's harde werk en leergierige houding gedurende het jaar als Alpine's reservecoureur.

Doohan's achtergrond en huidige seizoen
Als lid van de Alpine-academie sinds 2021, na een periode bij het Red Bull Junior Team, concurreert Doohan momenteel in de Formule 2 voor Virtuosi Racing. Zijn prestaties en toewijding onderstrepen zijn potentieel en belang voor het Alpine F1-team, met name als een beloftevolle coureur voor toekomstige races.

Vooruitblikkend
Met zijn aanstaande deelname aan de FP1-sessies in zowel Mexico als Abu Dhabi, is alle aandacht gericht op Doohan's vermogen om zijn leercurve te vertalen naar concrete resultaten op de baan, wat van cruciaal belang zal zijn voor Alpine's strategische plannen voor de komende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;