Menu
© Aston Martin
Nieuws

Onthuld: De waarheid achter Lance Stroll's explosieve confrontatie met zijn trainer!

0 reacties | 1316x gelezen
20-10-2023 15:17

ewald | De Canadese Formule 1-coureur Lance Stroll lijkt klaar te zijn met vragen over het incident met zijn trainer in Qatar, gezien zijn korte en bondige antwoorden tijdens de recente persconferenties. Na niet verder te zijn gekomen dan Q1 tijdens de Grand Prix van Qatar, waarbij Stroll voor de derde keer op rij tijdens raceweekenden zijn geduld verloor, toonde hij zijn frustratie na terugkeer in de garage.

Bron: Formule1nieuws

Een moment van frustratie in de garage
Stroll, duidelijk geagiteerd na een tegenvallende sessie, gooide zijn stuur op de neus van de auto en duwde bij het verlaten van de garage zijn trainer Henry Howe opzij. Dit moment van ontlading leverde hem niet alleen een schriftelijke waarschuwing op van de FIA, maar leidde ook tot speculaties onder voormalige coureurs over zijn toewijding aan de Formule 1.

Strolls beknopte 'ja en ja'
Op de vraag of hij de zaken had bijgelegd met Howe, en of hij nog steeds plezier beleefde aan zijn tijd in de Formule 1, was zijn antwoord kort: “Ja en ja.” Dit was slechts één van de vele beknopte antwoorden die Stroll gaf tijdens een persconferentie waarin hij weinig losliet over enig onderwerp.

Wat kan er verwacht worden van Aston Martin in Austin?
Op de vraag wat we konden verwachten van Aston Martin in Austin, merkte Stroll op: "We hebben dit weekend een paar nieuwe onderdelen voor de auto. Dus ik hoop dat we competitief kunnen zijn." Hij erkende ook de druk van McLaren, die slechts 11 punten achter staat op Aston Martin in het kampioenschap, door toe te geven: "Ja, ze zijn snel, dus niet ideaal. We zullen zien wat we kunnen doen vanaf nu tot het einde van het jaar."

Terug naar volledige gezondheid
Stroll, die na de race in Qatar onthulde dat hij flauw was gevallen in de auto, is nu weer "100% terug," hoewel hij toegeeft dat het hem een "paar goede dagen" kostte om te herstellen. Maar ondanks de fysieke beproevingen en de intense hitte tijdens de race, blijft Stroll vastberaden en gefocust op de komende races.

Ondersteuning binnen het team
De frustraties van Stroll in de kwalificatie in Qatar waren de climax van een seizoen waarin hij het moeilijk had naast zijn nieuwe teamgenoot Fernando Alonso. Terwijl Alonso dit seizoen al zeven podiumplaatsen en 183 punten heeft behaald, staat Stroll op nul podiumplaatsen met 47 punten. Teambaas Mike Krack heeft de upgrades voor de AMR23 de schuld gegeven en zegt dat Aston Martin "vermoedens en aanwijzingen" heeft waar het mis is gegaan voor Stroll.

Het team is echter vastbesloten om "veranderingen" door te voeren om de coureur te helpen, en ook Alonso heeft aangeboden zijn steun te verlenen. “We werken nauw samen om het beste resultaat voor het team te vinden en punten te scoren met beide auto's. Ik denk dat hij extreem pech heeft gehad in sommige situaties," zei Alonso.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;