Menu
© Mercedes
Nieuws

George Russell Onthult Schokkende Waarheid Achter FIA's Miljoenenboetes!

9 reacties | 1020x gelezen
20-10-2023 13:33

ewald | George Russell, directeur van de GPDA, heeft zijn stem toegevoegd aan de verontwaardiging over het besluit van de FIA om de maximale boete te verhogen van €250.000 naar een miljoen.

Bron: Formule1nieuws

Verhoging van boetes ontmoet weerstand
In de aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten bevestigde de FIA dat de World Motor Sport Council had ingestemd met een aanpassing van de Internationale Sportcode die het voor racestewards mogelijk maakt coureurs te beboeten tot één miljoen euro. FIA-president Mohammed Ben Sulayem merkte tijdens de vergadering op dat de huidige €250.000 "niet voldoet aan de huidige behoeften van de autosport". George Russell, de directeur van de Grand Prix Drivers' Association, noemt het bedrag "belachelijk".

Financiële druk op nieuwe coureurs
"Ik vind het vrij belachelijk dat een coureur een boete van €1 miljoen zou kunnen krijgen", zei hij volgens Motorsport.com. "In mijn eerste jaar in de Formule 1 had ik een salaris van vijf cijfers en verloor ik eigenlijk meer dan zes cijfers in dat eerste jaar door te betalen voor mijn trainer, vluchten, en een assistent. En dat is waarschijnlijk het geval voor 25% van de grid."

Onduidelijkheid over de bestemming van boetegelden
Russell wil ook weten waar het geld naartoe gaat. "Zeker weten. Daar bestaat geen twijfel over," zei hij toen hem werd gevraagd of de coureurs dit vrijdag in de briefing van de coureurs naar voren zouden brengen. "We willen gewoon transparantie en begrip. Ik denk dat de boetes al uit de hand lopen. Verstappen kreeg een boete van 50.000 voor het aanraken van een auto. Lewis kreeg een boete van 50.000 [voor het oversteken van een actieve baan in Qatar">."

De noodzaak voor verantwoorde herinvestering
"We hebben eerder bij de FIA aangevraagd om te horen waar deze boetes voor zijn, naar welke doelen ze gaan. Het moet worden geherinvesteerd in de basis dingen, maar tot nu toe hebben we geen antwoord gekregen op waar dat naartoe gaat. Als ze echt geloven dat een boete van €1 miljoen de moeite waard is en het wordt geherinvesteerd in de sport, dan is misschien een van de coureurs die veel betaald krijgt, bereid die boete te betalen. Maar het lijkt obsceen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;