Menu
© Red Bull
Nieuws

Jan Lammers waarschuwt Sergio Perez: prestaties cruciaal voor Red Bull-contract

9 reacties | 1267x gelezen
20-10-2023 09:46

ewald | Sergio Perez bevindt zich in een precaire situatie bij Red Bull Racing, ondanks een contract dat hem tot en met 2024 aan het team bindt. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers heeft een duidelijke waarschuwing gegeven: in de wereld van de F1 biedt een contract geen zekerheid als de resultaten niet naar behoren zijn.

Bron: RacingNews365

Perez onder druk na tegenvallende resultaten
Na een sterke start van het seizoen 2023, waarin Perez twee overwinningen behaalde in de eerste vier races, nam zijn vorm aanzienlijk af. Zijn teamgenoot Max Verstappen, daarentegen, bleef constant presteren en verzekerde zich van zijn derde wereldtitel. Deze uiteenlopende prestaties hebben geleid tot speculaties over de toekomst van Perez bij Red Bull.

Prestatiegerichte cultuur bij Red Bull
"Als de prestaties er niet zijn, vallen contracten uiteen," legde Lammers uit in een gesprek met RacingNews365.com. "Perez moet goed presteren; anders komt zijn stoeltje onder druk te staan. Dat is meer dan gerechtvaardigd." Deze uitspraak benadrukt de prestatiegerichte cultuur binnen Red Bull Racing, waar rijders zoals Alex Albon en Pierre Gasly eerder ook onder druk stonden.

Mogelijke vervangers op de radar
Mocht Red Bull besluiten verder te gaan zonder Perez, dan rijst de vraag wie zijn positie zou kunnen innemen. Daniel Ricciardo, die eind 2018 op eigen initiatief Red Bull verliet, wordt gezien als een mogelijke kandidaat, nu hij weer deel uitmaakt van het Red Bull-programma. Ondertussen heeft Liam Lawson, Ricciardo's tijdelijke vervanger bij het zusterteam AlphaTauri, zichzelf bewezen door indrukwekkende prestaties te leveren, waaronder een puntenfinish in Singapore.

Red Bulls strategie voor talentbehoud
Ondanks geruchten over andere teams die interesse tonen in Lawson, is Lammers ervan overtuigd dat Red Bull hem onder "waterdichte" voorwaarden heeft vastgelegd. "Alles hangt af van hoe zijn contract is opgesteld," merkte Lammers op. "Ik ga ervan uit dat Red Bull hem waterdicht heeft vastgelegd. Red Bull beschikt over alle middelen om hun pupillen te beschermen."

Terwijl de Formule 1-gemeenschap speculeert, bereidt Red Bull zich voor op de aankomende Grand Prix in de Verenigde Staten, waar Verstappen ernaar streeft zijn record van vorig seizoen te evenaren met een 15e overwinning in 2023.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;