Menu
© Ferrari
Nieuws

Carlos Sainz onthult waarom McLaren Ferrari niet zal inhalen in 2023!

2 reacties | 747x gelezen
19-10-2023 22:04

ewald | Ferrari heeft momenteel een voorsprong van 79 punten op McLaren in het constructeurskampioenschap, een situatie waar Carlos Sainz onlangs op heeft gereageerd.

Bron: Formule1nieuws

Ferrari in het vizier van McLaren
Voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten sprak Ferrari-coureur Carlos Sainz met verslaggevers over de opmars van McLaren in het constructeurskampioenschap. Ondanks hun snelle verbetering gelooft Sainz dat Ferrari in staat zal zijn om de aanval van McLaren af te weren, ondanks dat ze in de loop van het seizoen hogerop zijn gekomen.

McLaren heeft zich stevig gevestigd in de ranglijst en hoewel ze momenteel op de vijfde plaats staan, lijken ze klaar om Aston Martin in te halen. Met nog vijf races en twee sprints te gaan, zouden ze zelfs de 79 punten die nodig zijn om Ferrari in te halen, kunnen overbruggen.

Sainz blijft positief ondanks uitdagingen
Ondanks de verbeteringen van zijn voormalige team, dat zich onlangs heeft geprofileerd als de 'beste van de rest' achter Red Bull, is Sainz van mening dat Ferrari genoeg in huis heeft om ze op afstand te houden. Een lek in het brandstofsysteem verhinderde dat Sainz kon starten in de Grand Prix van Qatar, wat hem en het team belangrijke punten kostte, aangezien de Spanjaard klaar was voor een sterke prestatie in Lusail.

Hoewel hij toegaf dat de veeleisende race "achteraf gezien misschien een goede was om over te slaan", gezien de moeilijkheden die zijn collega-coureurs ondervonden, hielp een dubbel podium voor McLaren hen aan een enorme puntenwinst in de constructeursstand.

Strategische blik op de rest van het seizoen
Met Sainz als de enige niet-Red Bull-coureur die dit seizoen op het podium staat, en met de vorm van Ferrari aan het begin van het seizoen die veel sterker was dan die van McLaren, denkt hij dat de Scuderia genoeg moet hebben om hun plaats te behouden tegen het einde van 2023.

"Ik denk dat als we geen andere DNS of DNFs hebben, we ze achter ons moeten kunnen houden," voorspelde Sainz aan verslaggevers in Austin. "Dat betekent niet dat ze ons niet gaan verslaan. Ik denk dat ze ons in de meeste races vanaf hier tot het einde van het seizoen gaan verslaan als alles op één lijn komt, omdat ze tegenwoordig een zeer snelle auto hebben en ze lijken de enigen te zijn die Red Bull soms kunnen lastigvallen."

Het wordt een spannende afsluiting van het seizoen, met strategische beslissingen die de uitkomst van het constructeurskampioenschap zullen beïnvloeden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Achter Red Bull zal het blijven wisselen tussen Ferrari, Mercedes en McLaren dus denk ook dat McLaren nummer 4 gaat worden. Op sommige banen zullen ze sterk zijn maar niet op al de banen die nog komen.

1 20-10-2023 00:08:21
arts3
Silver Member

De eerste scheurtjes in het tijdperk van Dominantie van Verstappen kondigt zich
aan.Afgezien van Singapore (Max werd 5e maar wel 3x wereldkampioen)kon hij
Piastri niet inhalen in Qatar waar die de sprintrace won en Max 2e werd.
Het beperkte gebruik van de windtunnel voor Redbull,terwijl McLaren een
Nieuwe heeft gaat een rol spelen.

20-10-2023 12:54:00
;