Menu
© Pirelli
Nieuws

Wordt Lando Norris de nieuwe Schumacher? McLaren's Stella onthult waarom hij denkt van wel!

9 reacties | 713x gelezen
19-10-2023 13:15

ewald | Andrea Stella, teambaas van McLaren, vergelijkt Lando Norris met grootheden als Michael Schumacher en Fernando Alonso als het gaat om "natuurlijke snelheid". Norris heeft zichzelf bewezen als een van de meest veelbelovende talenten in de Formule 1, en deze erkenning komt op een cruciaal moment in zijn carrière.

Bron: Formule1nieuws

Norris schittert in het huidige F1-seizoen
De continue verbetering van McLaren valt samen met de opkomst van Norris als een kracht om rekening mee te houden op de F1-grid. Met drie opeenvolgende podiumplaatsen en een indrukwekkende vertoning in races, heeft Norris de verbeterde MCL60 ten volle benut. Zijn prestaties hebben niet alleen zijn status binnen het team versterkt, maar ook zijn positie binnen de internationale racerij.

Stella's inzichten over Norris's unieke talent
In zijn uitgebreide F1-carrière heeft Stella gewerkt met enkele van de meest gerenommeerde namen in de sport, waaronder zevenvoudig wereldkampioen Schumacher, Alonso en Kimi Raikkonen. Wat Norris onderscheidt, volgens Stella, is zijn vermogen om diepgaand in te gaan op fracties van seconden alsof ze veel langer duren - een kwaliteit die hij deelt met de eerder genoemde F1-sterren.

Dit indrukwekkende talent stelt Norris in staat om gedetailleerde feedback te geven over wat er gebeurt vanuit zijn perspectief als coureur, en wat er gebeurt met de auto, binnen zeer korte tijdspannes. Deze vaardigheid, zo merkt Stella op, is wat hij associeert met "natuurlijke snelheid."

De evolutie van een kampioen
De vraag is nu of Norris kan worden genoemd in dezelfde adem als coureurs als Schumacher, Alonso en Raikkonen. Volgens Stella bezit Norris de "natuurlijke snelheid" die vergelijkbaar is met deze iconen. De volgende stap is het samenvoegen van alle ingrediënten voor succes, zoals deze concurrenten deden om wereldkampioen te worden.

Voor Norris zijn de tekenen veelbelovend. McLaren heeft een coureur nodig die het verschil kan maken wanneer het succes op een kantelpunt staat. Zoals Stella benadrukt, zodra ze Norris een auto gaven die kon concurreren voor podiums, bereikte hij die. Het is nu aan het team om hem de middelen te geven om zijn talenten te verzilveren.

Met nog vijf rondes te gaan in het F1-seizoen 2023, heeft McLaren nog steeds de kans om Ferrari te overtreffen voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Dit scenario benadrukt de cruciale fase waarin het team zich bevindt en de centrale rol die Norris zal spelen in hun streven naar succes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;