Menu
© Red Bull
Nieuws

Lewis Hamilton en Max Verstappen behoren tot de 50 meest verhandelbare atleten

9 reacties | 756x gelezen
18-10-2023 07:43

ewald | In de dynamische wereld van de Formule 1 hebben verschillende coureurs hun stempel gedrukt op zowel de sport als de mondiale markt. Lewis Hamilton, Max Verstappen en Lando Norris zijn momenteel de vaandeldragers van de F1 in termen van wereldwijde verhandelbaarheid onder sportfiguren, een feit dat hun invloed buiten de racecircuits onderstreept.

Bron: Sportspromedia

Drie formule 1-coureurs in de top 20
Sportzakenwebsite Sportspromedia heeft samengewerkt met data-analisten van Northstar Solutions om toonaangevende figuren uit de wereldsport te analyseren en zo de meest verhandelbare sportsterren ter wereld te berekenen. Interessant is dat in de dit jaar uitgebrachte lijst drie Formule 1-coureurs in de top 20 staan. Het is geen verrassing dat meervoudig wereldkampioenen Lewis Hamilton en Max Verstappen sterk vertegenwoordigd zijn, gezien hun prestaties en invloed in de sport.

Waar rangschikken Lewis Hamilton en Max Verstappen?
In deze gerenommeerde lijst staat Hamilton op de zevende plaats in de wereld, net achter skiër Mikaela Shiffrin en voetballers zoals Megan Rapinoe en Lionel Messi. Ondanks een daling van vier plaatsen ten opzichte van het vorige jaar, blijft Hamilton een prominente figuur, met een merksterkte die bijna ongeëvenaard is in de autosport.

Verstappen, de Nederlandse coureur die een sensationeel jaar heeft gehad, is gestegen naar de 10e plaats, een sprong van maar liefst 23 plaatsen ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze indrukwekkende klim weerspiegelt zijn opmerkelijke prestaties op de baan en zijn groeiende populariteit bij fans over de hele wereld.

Methodologie achter de ranglijst
De beoordeling van elke atleet is gebaseerd op een 'Verhandelbaarheidsscore', die is opgebouwd uit drie pijlers: Merksterkte, Totale Toegankelijke Markt en Economie. Deze geïntegreerde benadering zorgt voor een holistische beoordeling van de marktinvloed van een atleet, waarbij factoren als merkperceptie, publieksbereik, groei in aandacht, sociale media sentiment, publieksbetrokkenheid en bewustzijn van sport/team worden meegewogen.

In het geval van Hamilton blijven zijn Merksterkte en Economie van topklasse, maar het is zijn Totale Toegankelijke Markt, die het zwaarst weegt, die is gedaald. Verstappen scoorde hoger dan Hamilton op dit gebied, maar zijn algehele merksterkte is iets lager dan die van de Mercedes-coureur, wat resulteert in het verschil in eindpositie.

Invloed op de formule 1 en daarbuiten
De aanwezigheid van deze coureurs in de lijst benadrukt niet alleen hun prestaties in de Formule 1 maar ook hun vermogen om merken, bewegingen en initiatieven te beïnvloeden buiten de sport. Het potentieel voor verdere commerciële samenwerkingen en hun invloed op mondiale schaal maakt hen tot krachtige ambassadeurs van de sport.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;