Menu
© Red Bull
Nieuws

Exclusief: Helmut Marko onthult de waarheid over de vermeende machtsstrijd bij Red Bull!

9 reacties | 1048x gelezen
17-10-2023 11:53

ewald | In een wereld van constante ontkenningen binnen het Red Bull-team is het nu de beurt aan Helmut Marko om geruchten te ontkrachten dat hij mogelijk ontslagen zou worden te midden van een machtsstrijd bij Red Bull.

Bron: Oe24.at

Geruchten over spanningen en machtsstrijd
Volgens berichten zijn de spanningen tussen Marko en teambaas Christian Horner hoog opgelopen. De kloof zou zijn ontstaan door Marko's voortdurende opmerkingen over Sergio Perez en Horner's toenemende controle bij AlphaTauri. Een Braziliaanse publicatie suggereert zelfs dat er ergens deze week een crisisvergadering zal plaatsvinden met Marko's positie onder vuur.

Marko ontkent problemen binnen Red Bull
Ondanks de intense speculatie heeft Marko deze beweringen ontkend, en stelt dat er geen waarheid schuilt in deze verslagen. In een gesprek met OE24 weerlegde de 80-jarige strategische leider de suggestie dat zijn rol bij Red Bull op het spel staat. Hij bevestigde ook dat er geen crisisbijeenkomst gepland staat en benadrukte zijn contractuele verbintenis met het team tot eind volgend jaar.

Onrust en speculatie over Yuki Tsunoda
Naast de vermeende machtsstrijd is er ook discussie over Yuki Tsunoda's toekomst bij Red Bull. Hoewel Tsunoda's positie als AlphaTauri-coureur voor 2024 bevestigd lijkt, willen geruchten dat Horner hem vervangen wil zien. Marko bestempelt deze claims als pure speculatie en spreekt ook geruchten tegen over een ultimatum voor Perez.

Steun van Max Verstappen
Te midden van deze turbulentie heeft voormalig F1-coureur Ralf Schumacher Marko ondersteund, en hij waarschuwde Horner dat het onderschatten van de band tussen Marko en topcoureur Max Verstappen een fout zou zijn. Verstappen's loyaliteit ligt duidelijk bij Marko, die zijn carrière vanaf het begin heeft ondersteund. Marko toont zich dankbaar voor deze steun en kijkt uit naar verdere successen in de komende races.

Vooruitblik op toekomstige races
Ondanks de huidige onrust binnen het team, blijft het doel duidelijk: voortbouwen op het momentum van recente overwinningen. Met de aanhoudende steun van sleutelfiguren als Verstappen, blijft Red Bull gefocust op hun strategische visie, anticiperend op toekomstige successen op de baan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;