Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen's Ultimatum aan Red Bull! Je gelooft nooit wat er is gebeurd...

9 reacties | 5912x gelezen
17-10-2023 09:40

ewald | In een verrassende ontwikkeling heeft Ralf Schumacher Christian Horner gewaarschuwd om geen poging te wagen Helmut Marko te vervangen, want Max Verstappen "zou het niet tolereren".

Bron: Formule1nieuws

Achtergrond van de ruzie bij Red Bull
Te midden van geruchten over een machtsstrijd bij Red Bull heeft Ralf Schumacher Christian Horner gewaarschuwd om geen poging te wagen Helmut Marko te vervangen, omdat Max Verstappen "het niet zou tolereren". Volgens een rapport van het Braziliaanse tijdschrift Globo is niet alles in orde bij Red Bull, ondanks het team dat weer een dubbele kampioenschap heeft behaald en Verstappen zijn derde opeenvolgende wereldtitel heeft binnengehaald.

Toenemende spanningen binnen Red Bull
Ondanks een relatie van bijna drie decennia en Marko die Horner naar Red Bull haalde, is de relatie de laatste tijd verslechterd, mede door Marko's talloze tegenstrijdige opmerkingen over de toekomst van Sergio Perez, gekroond door zijn xenofobe opmerking. Zou Max Verstappen het laatste woord kunnen hebben in de machtsspelletjes van Red Bull? Voeg daaraan toe dat Horner een actievere rol is gaan spelen bij het junior team van Red Bull, AlphaTauri, iets wat vroeger onder Marko's verantwoordelijkheid viel, en de spanningen zouden volgens de berichten zijn opgelopen tot het punt dat er deze week een cruciale vergadering plaatsvindt.

Horner's motivatie achter AlphaTauri
Om de achtergrond van de gemelde ruzie uit te leggen, vertelde voormalig F1-coureur en nu analist Schumacher aan Sky Deutschland: "In het verleden was er een gerucht dat AlphaTauri te koop stond. Maar de verkoop werd toen verhinderd vanuit Salzburg omdat het een andere wens was van de overleden Didi Mateschitz. Toen werd besloten dat er meer ondersteuning nodig was. Christian Horner zag dit dan weer als een kans om te zeggen, 'Als ik meer moet ondersteunen, moet ik ook meer invloed hebben'. De familie van de eigenaar was oorspronkelijk van mening dat er niet per se behoefte was aan twee teams in de Formule 1.

Verstappens band met Marko
Horner heeft echter mogelijk één belangrijk aspect over het hoofd gezien in zijn vermeende machtsspel - Max Verstappen. De Nederlander staat zeer dicht bij Marko, die zijn talent opmerkte tijdens zijn enkele seizoen in de Europese Formule 3 en de deur opende naar zijn meteorische opkomst in de Formule 1. Als zodanig gelooft Schumacher dat Verstappen "het niet zou tolereren" als Marko zonder ceremonie uit Red Bull zou worden gezet. "Horner zou er goed aan doen geen verdere druk op hem uit te oefenen. Dat zou niet goed voor hem aflopen," zei hij. "De band tussen Dr. Marko en Verstappen mag niet worden onderschat. Dr. Marko promootte hem al in een vroeg stadium en staat altijd aan zijn zijde. "We horen dat Verstappen het niet zou tolereren, maar eerder zonder Horner zou kunnen. "Hij gelooft dat de Brit kortzichtig is in zijn poging om van Marko af te komen, omdat de 80-jarige "niet eeuwig de stress wil hebben van het reizen naar racecircuits over de hele wereld."

Onduidelijkheid over AlphaTauri line-up
Maar de opmerkingen van Perez en Horner's uitgebreide rol bij AlphaTauri zijn niet de enige problemen tussen de teambaas van Red Bull en de motorsportadviseur, er is ook de line-up van AlphaTauri. Vorige maand bevestigde Red Bull dat Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda de line-up zouden vormen voor 2024 van het junior team, maar Horner was niet enthousiast over de voortzetting met de Japanse coureur. "Horner is van mening dat Yuki Tsunoda niet langer de juiste coureur is," zegt Schumacher. Marko is echter degene die verantwoordelijk is voor de juniorenrangen van Red Bull.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;