Menu
© Mercedes
Nieuws

Alpine test voor Mick Schumacher: Een stap richting een nieuw avontuur

9 reacties | 786x gelezen
17-10-2023 09:16

ewald | In wat wel eens een carrière-definiërende test zou kunnen zijn, zal Mick Schumacher zich op dinsdag in de cockpit van een Alpine bevinden. Maar niet de vertrouwde Formule 1-wagen; dit keer gaat het om de WEC-prototype.

Bron: Motorsport-Magazin

Na zijn vertrek bij Haas aan het einde van het seizoen 2022 en zonder een directe weg terug naar de Formule 1, begon Schumacher eerder dit jaar te overwegen wat hij noemde zijn "Plan B". Hoewel zijn ideale scenario een terugkeer naar de Formule 1 was, slonken zijn kansen naarmate andere teams hun line-ups bevestigden.

Plan B met Alpine?
Er gingen geruchten dat Mick Schumacher in gesprek was met Alpine, maar niet voor een Formule 1-zitje. Het ging eerder over deelname aan het World Endurance Championship. Bruno Famin, interim-teambaas bij Alpine, onthulde: "Het is waar dat we met Mick praten over de mogelijkheid om deel te nemen aan ons endurance-programma met de A424. Ik denk dat het voor beide partijen een goede kans zou zijn." Volgens Motorsport-Magazin.com wordt er vooruitgang geboekt.

De publicatie meldt dat Alpine heeft bevestigd dat Schumacher de WEC-prototype van het Franse team, de A424, zal testen op het Jerez-circuit op dinsdag. Toch is het verre van zeker dat de voormalige Haas-coureur daadwerkelijk zal deelnemen aan Le Mans en het WEC volgend jaar, aangezien de line-up voor Alpines twee auto's in de Hypercar-klasse nog niet is bepaald.

Dubbele Rol voor Schumacher?
Als Schumacher tekent bij Alpine, kan hij ook doorgaan als reservecoureur voor Mercedes in het komende seizoen, naast zijn verplichtingen in het WEC. Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, verklaarde: "Wat voor programma hij ook kiest, hij kan bij ons blijven, als dat vanuit het andere perspectief mogelijk is, als reservecoureur."

Wat betreft Schumacher zelf, hij vertelde aan ORF nadat ze hem per ongeluk "officieel" hadden bevestigd als Alpine WEC-coureur, dat niets in steen is gebeiteld. Gevraagd wanneer het officieel kan worden, antwoordde de coureur: "Het zal waarschijnlijk nog even duren. Maar natuurlijk moet ik naar mijn opties kijken en zijn er gesprekken gaande."
Dit nieuws opent de deur naar nieuwe mogelijkheden voor Mick Schumacher, en de autosportgemeenschap kijkt reikhalzend uit naar wat de toekomst zal brengen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;