Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko op randje van exit bij Red Bull? Interne strijd ontbrandt!

9 reacties | 1476x gelezen
16-10-2023 09:33

ewald | De toekomst van Helmut Marko binnen het Red Bull Racing team hangt naar verluidt aan een zijden draadje, aangezien er een cruciale vergadering gepland staat waarin zijn positie ter discussie zal worden gesteld. Senior figuren binnen de organisatie zouden zijn vertrek willen bewerkstelligen.

Bron: Formule1nieuws

Spanningen lopen op binnen de Red Bull-rangen
De recente gebeurtenissen hebben de interne dynamiek binnen Red Bull Racing veranderd, vooral na het overlijden van oprichter Dietrich Mateschitz vorig jaar. Dit verlies heeft geleid tot een nieuwe stroom van veranderingen en een verschuiving in de operationele aanpak van het team. Sport-CEO Oliver Mintzlaff en teambaas Christian Horner zijn slechts enkele van de vele medewerkers die graag willen dat Marko een stap opzij doet.

Omstreden uitspraken werpen schaduw over Marko's carrière
Marko heeft zijn situatie geen goed gedaan met recente xenofobe en onjuiste uitspraken over Red Bull's eigen coureur, Sergio Perez. Dit incident, waarvoor Marko gedwongen werd zich te verontschuldigen, bracht extra spanning in het team en legde meer nadruk op de rol van de 80-jarige Oostenrijker.

Een ingewikkelde machtsstructuur
Als adviseur van Red Bull GmbH is Marko's positie uniek omdat hij niet direct onder Horner valt, waardoor zijn invloed binnen de raceteamstructuur enigszins gecompliceerd is. Senior personeel bij het drankbedrijf lijkt ook het geduld met hem te hebben verloren.

Cruciale vergadering kan loopbaan Marko beëindigen
Volgens een rapport zal er deze week een vergadering worden gehouden om de toekomst van Marko binnen Red Bull te bepalen. Deze ontwikkeling volgt op een toename van de spanning tussen Horner en Marko, waarbij eerstgenoemde een grotere rol speelt in het beheer van AlphaTauri, wat in het verleden onder Marko's verantwoordelijkheden viel.

Veranderende tijden bij Red Bull Racing
Na het overlijden van Mateschitz gingen zijn aandelen over naar zijn zoon Mark Mateschitz, en mede-eigenaars TC Pharmaceuticals hebben nu meer inbreng in de operaties van Red Bull. Deze veranderingen binnen de structuur van het bedrijf en het raceteam kunnen leiden tot significante verschuivingen in leiderschap en strategie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;