Menu
© Red Bull
Nieuws

Yuki Tsunoda's onthulling: Is hij de volgende teamgenoot van Verstappen bij Red Bull?

9 reacties | 1185x gelezen
14-10-2023 16:47

ewald | Yuki Tsunoda, de huidige AlphaTauri-coureur, heeft een duidelijke wens uitgesproken. Hij ziet zichzelf in de toekomst graag naast Max Verstappen in dezelfde wagen racen. Tsunoda gelooft dat als hij zich in dezelfde omstandigheden zou bevinden als Verstappen, er niet een "groot verschil" zou zijn tijdens droge kwalificaties.

Bron: Formule1nieuws

Verstappen's indrukwekkende consistentie
Wat de jonge Japanse coureur vooral bewondert in de regerende wereldkampioen, is Verstappen's ongeëvenaarde consistentie van race tot race. Ook Verstappen's vermogen om zich aan te passen aan wisselende weersomstandigheden, springt eruit voor Tsunoda. Desondanks, als hem de kans wordt geboden, zou hij graag in dezelfde auto als de Nederlander willen rijden.

Tsunoda's aspiraties en de toekomst bij Red Bull
Ondanks dat Tsunoda onlangs een contract heeft getekend voor een vierde seizoen bij AlphaTauri, loopt het contract van Sergio Perez bij Red Bull af aan het einde van volgend seizoen. Hierdoor ontstaat er mogelijk een plek naast Verstappen. En voor die positie zal niet alleen Perez strijden, maar ook anderen zoals Tsunoda, die zich graag wil meten met Verstappen in gelijke omstandigheden.

Discussies met de media in Qatar
Tijdens een media-evenement in Qatar werd Tsunoda gevraagd naar Verstappen's beste kwaliteiten als coureur. Zijn eerste reactie? De wens om zichzelf aan de ultieme uitdaging te onderwerpen en zichzelf te testen tegen de drievoudig wereldkampioen. Tsunoda gaf aan dat hij graag in dezelfde auto zou willen rijden om echt het verschil in rijstijl te kunnen beoordelen.

Concluderend
Het valt nog te bezien of Tsunoda's wens in de nabije toekomst werkelijkheid zal worden. Wat wel duidelijk is, is zijn ambitie en het respect dat hij heeft voor Verstappen's capaciteiten op het circuit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;