Menu
© Mercedes
Nieuws

Boete voor Nelson Piquet's shockerende opmerkingen over Hamilton weggeveegd! Wat heeft de rechter gezegd?

9 reacties | 1184x gelezen
14-10-2023 13:20

ewald | De voormalige Formule 1-wereldkampioen Nelson Piquet hoeft niet langer een boete te betalen voor zijn opmerkingen over Lewis Hamilton. Dit volgt na de beslissing van een Braziliaanse rechter om de eerder opgelegde boete te vernietigen.

Bron: Formule1nieuws

Achtergrond
Nelson Piquet staat bekend om zijn controversiële uitspraken over collega-F1-coureurs. Vorig jaar kreeg hij een boete van 5 miljoen Braziliaanse reals (omgerekend ongeveer £810,625) nadat hij Hamilton "neguinho" noemde, wat zich vertaalt als "kleine zwarte man". Deze opmerking leidde tot veel kritiek en een verbod om de F1 paddock te betreden.

Juridische gevolgen
Naast de publieke verontwaardiging ondervond Piquet ook juridische problemen. Hij werd aangeklaagd door verschillende organisaties, waaronder Educafro en het Santo Dias Centrum voor Mensenrechten van het Aartsbisdom São Paulo. De rechter veroordeelde Piquet op grond van rassendiscriminatie volgens de Braziliaanse Wet van Rassengelijkheid uit 2010.

De verdediging van Piquet ging in beroep tegen de beslissing. Hoewel het beroep in eerste instantie werd afgewezen, heeft het Gerechtshof van het Federale District en de Territoria (TJDFT) nu de veroordeling vernietigd. Volgens rechter Aiston Henrique de Sousa was de taal van Piquet "onzedelijk" maar geen haatspraak.

Andere controversiële opmerkingen
Dit is niet de eerste keer dat Piquet zich aanstootgevend uitlaat over andere F1-coureurs. In het verleden noemde hij onder anderen Nigel Mansell een "onopgeleide sufferd" en maakte hij opmerkingen over Ayrton Senna en Ferrari-oprichter Enzo Ferrari.

Wat nu?
Hoewel de boete is ingetrokken, blijft de schade aan Piquet's reputatie. Het incident dient als een herinnering aan het belang van respect en begrip in de wereld van sport en daarbuiten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;