Menu
© Pirelli
Nieuws

Is 2024 het einde van Red Bull's dominantie? Carlos Sainz denkt van wel!

9 reacties | 1058x gelezen
13-10-2023 17:21

ewald | Carlos Sainz is van mening dat Ferrari het enige team is dat Red Bull echt kan uitdagen wanneer het F1-seizoen van 2024 begint. Hij heeft dit vertrouwen ondanks het dominante optreden van Red Bull gedurende het grootste deel van 2023.

Bron: Formule1nieuws

Succes van Sainz in Singapore
Als winnaar van de Grand Prix van Singapore heeft Sainz de alleenheerschappij van Red Bull doorbroken. Op de straten van Marina Bay bleek de Spanjaard onverslaanbaar. Ferrari heeft dit seizoen aangetoond competitief te zijn, met drie derde plaatsen, een tweede plaats en de overwinning van Sainz. Deze prestaties plaatsen Ferrari op de derde plaats in het algemeen klassement, met het oog op de tweede plaats van Mercedes.

Ferrari's antwoord op Red Bull's dominantie
Sinds de invoering van de grondeffectregulering in 2022 is Ferrari het enige team geweest dat een echt antwoord heeft gehad op Red Bull. Dit antwoord kwam echter pas in de eerste paar races van het vorige seizoen. Met teams als Ferrari, Mercedes, Aston Martin en nu ook McLaren die strijden om de positie achter Red Bull, gelooft Sainz dat Ferrari de beste kaarten in handen heeft.

In gesprek met de Spaanse pers tijdens een sponsorevenement sprak Sainz over zijn kampioenschapsambities voor het komende jaar: “Als je naar de laatste twee jaar kijkt, zijn wij van Ferrari de enigen die Red Bull een beetje hebben kunnen uitdagen, vooral in de eerste helft van vorig jaar en nu met de overwinning in Singapore en het podium in Monza.”

Strijd om de Constructors' Championship
Met nog slechts vijf raceweekends te gaan, ligt Ferrari slechts 28 punten achter op Mercedes. Na een mislukte start in de Grand Prix van Qatar kreeg Mercedes de kans om uit te lopen. Echter, door een botsing tussen Lewis Hamilton en George Russell kon Ferrari de schade beperken. Teambaas Fred Vasseur blijft optimistisch dat zijn team het tij kan keren tegen Mercedes voor de Grand Prix van Abu Dhabi.

Inzichten voor de toekomst
Het is duidelijk dat Ferrari gestaag vooruitgang boekt en zich in een goede positie bevindt om de uitdaging met Red Bull en Mercedes aan te gaan in 2024. Met Sainz aan het roer en het team dat zich blijft ontwikkelen, kan het volgende seizoen zeer spannend worden voor Formule 1-fans.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;