Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Belgische Grand Prix blijft: Contractverlenging tot 2025 bevestigd

9 reacties | 857x gelezen
13-10-2023 11:44

ewald | Het iconische circuit van Spa-Francorchamps blijft zijn vaste plek op de Formule 1-kalender behouden. De organisatoren van de Belgische Grand Prix hebben bevestigd dat ze tot minstens 2025 op de F1-kalender zullen blijven.

Bron: Formule1nieuws

Het startsein van de Belgische Grand Prix ziet Ferrari's Charles Leclerc leiden. De aanhoudende populariteit en de historische waarde van Spa-Francorchamps binnen de Formule 1-wereld kan niet worden ontkend. Eerdere geruchten over de onzekerheid rondom de toekomst van dit geliefde circuit zijn nu de kop ingedrukt. Bronnen meldden eerder deze week al dat er een nieuwe overeenkomst met het circuit was bereikt, en dit nieuws is nu officieel bevestigd.

Toekomst Belgische Grand Prix veiliggesteld tot 2025
De afgelopen jaren zijn er aanzienlijke infrastructuurwijzigingen doorgevoerd op Spa-Francorchamps, waaronder de toevoeging van twee nieuwe tribunes die de capaciteit met 10.000 hebben verhoogd. Dankzij deze vernieuwingen heeft de F1 besloten dat Spa zijn plek op de kalender voor nog een jaar verdient. Oorspronkelijk was het contract vastgelegd tot 2024, maar een verlenging van een jaar is nu overeengekomen.

De CEO van Formule 1, Stefano Domenicali, prees het circuit en zei: "Spa staat gelijk aan Formule 1 en is vanaf het allereerste seizoen een integraal onderdeel van onze sport. We zijn dan ook verheugd om onze samenwerking tot 2025 voort te zetten. Er zijn grote stappen gezet om de ervaring voor fans en de infrastructuur te verbeteren en er wordt voortdurend samengewerkt met alle belanghebbenden om veilige en spannende races te garanderen."

Willy Borsus, Vice-President en Minister van Economie van Wallonië, onderstreepte het belang van de Grand Prix voor de regio: "We zijn trots om te verkondigen dat de Formule 1 Grand Prix in 2025 in Wallonië zal plaatsvinden. Deze prestigieuze race vertegenwoordigt niet alleen een hoogtepunt in de autosport, maar drijft ook de economische groei in onze regio aan. Volgens een studie uit 2021 levert de Grand Prix een nettowinst op van €41,8 miljoen voor Wallonië, na aftrek van publieke financiering."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;