Menu
© Pirelli
Nieuws

Gaat de F1 terug naar af? Domenicali hint naar een explosieve bandenstrijd!

10 reacties | 1323x gelezen
13-10-2023 09:34

ewald | Stefano Domenicali, de president van F1, heeft recentelijk licht geworpen op de toekomst van bandenoorlogen in de sport. Dit volgt nadat Pirelli het contract kreeg toegewezen, waarmee ze Bridgestone, een Japanse gigant, versloegen.

Bron: Formule1nieuws

Pirelli, al een gevestigde naam als bandenleverancier in de F1-wereld, heeft de overeenkomst tot 2027 veiliggesteld. Hoewel velen gehoopt hadden op een hernieuwde bandenstrijd zoals in het verleden, heeft Domenicali aangegeven dat dit in de toekomst een mogelijkheid kan zijn.

De geschiedenis van één bandenleverancier
Tot 2007 hadden slechts enkele F1-seizoenen één enkele bandenfabrikant. Bridgestone nam in dat jaar volledige controle, maar in 2011 gaf het de teugels over aan Pirelli. Bridgestone, de derde meest gebruikte leverancier in de F1-geschiedenis, probeerde de deal terug te winnen, maar de F1 koos ervoor om bij Pirelli te blijven.

Domenicali lichtte toe dat de beslissing om met één leverancier te gaan vooral werd ingegeven door de hoge kosten. "De beslissing voor één leverancier werd genomen in samenspraak met de FIA, voornamelijk om de kosten van het F1-ecosysteem onder controle te houden", zei hij.

Toekomstperspectieven
Hoewel het te vroeg is om te zeggen of bandenoorlogen in de toekomst weer een plaats zullen vinden in F1, stelt Domenicali dat als kosten in de toekomst kunnen worden beheerst, waarom zou het dan niet kunnen? "Tot nu toe staat het niet op de agenda van de gesprekken met de FIA en de teams", voegde hij eraan toe.

Pirelli, daarentegen, is optimistisch over hun positie. Marco Tronchetti Provera, de uitvoerend vice-president van Pirelli, benadrukte Pirelli's aanwezigheid in meer dan "300 kampioenschappen" wereldwijd.

Conclusie
Terwijl de toekomst van bandenoorlogen in F1 onzeker blijft, hebben zowel Pirelli als Domenicali hun standpunten duidelijk gemaakt. Het wordt interessant om te zien hoe deze situatie zich in de komende jaren ontvouwt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;